Сергей Лавров: Службите на САЩ потвърдиха, че са подслушвали редовно посланика ни в страната

Снимка: Архив

В разгара на скандала около бившия съветник на американския президент Майкъл Флин службите на САЩ потвърдиха, че комуникациите на руския посланик в страната Сергей Кисляк са били редовно подслушвани. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, предаде БГНЕС.

„Във връзка със скандала, който беше подет около работещия няколко седмици съветник на (президента Доналд) Тръмп ген. Флин, американските служби разказаха на журналисти, че комуникациите на нашия посланик Кисляк рутинно са били подслушвани, включително и докладът му в Москва за това какво прави във Вашингтон, изпълнявайки задълженията си“, каза Лавров. Той призова също да се обръща повече внимание на тези, които наблюдават процесите в света с методи, които са признати за не съвсем законни, визирайки именно Вашингтон.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ах, товарищ Лавров, та нима Русия не подслушва и то не само посланици и посолства? Освен това е публична тайна, че всички посолства се подслушват. Поради тязи причина всяко дипломатическо представителство има помещение със заглушители. От там се провеждат секретни разговори с родината, там дипломатите водят и разговори по специални теми. Нормално, не ли?

  2. Към Стефан:
    В Русия им викат разузнавачи, а САЩ са шпиони – това е единствената разлика 🙂

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.