Сергей Станишев: Отсъствието ми от листата щеше да се превърне в повод за атака към БСП

Снимка: Архив

Повече от месец БСП занимава обществото със себе си, а хората се интересуват дали тази партия може да подобри живота им. Това коментира пред БТВ президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от БСП - Сергей Станишев.

По повод листата на партията с кандидати за европарламента, Станишев беше категоричен, БСП има шанс да спечели изборите. "Отсъствието ми от листата щеше да се превърне в основна тема на атака, че БСП се отказва от европейската идентичност, но това вече няма как да стане", отбеляза той. "Политиката за мен е начин да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм", каза още Станишев.

Той заяви, че егото му по никакъв начин не е засегнато, затова, че Елена Йончева е начело на евролистата на БСП. "Аз съм постигнал достатъчно в живота си. За мен каузата сега е да спечелим тези избори. Това е важно за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата кауза да променим в Европа нещата, които не харесваме днес, а те са много", заяви Станишев.

По думите му решението за това кой да влезе в листата и на кое място, е доказателство за това, че БСП е демократична партия. Това, че в нея са намерели място и нови лица, според Станишев е доказателство, че партията се обновява и има път напред. "Имахме разговор вчера цялата листа, ние сме един екип, всеки от нас може да допринесе за спечелването на изборите", обясни Станишев.

"Националният съвет преподреди листата чрез тайно гласуване. Това изстреля нагоре двама млади социалисти, което е добре, има няколко силни фигури сред гражданската квота, има и силни партийни лидери, всеки допринася нещо", категоричен беше Сергей Станишев.

"Политиката трябва да бъде битка на идеи, когато се замерят с обиди политиците, това е обидно най-вече за хората", така Станишев коментира думите на премиера Бойко Борисов за чеверме социалистите.

"Като лидер на опозицията 2009-2013 година не съм имал нито една среща с господин Борисов, само една имах по негова молба по темата "Белене". Но иначе съм водил ясна, категорична битка срещу ГЕРБ, аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ", категоричен беше Станишев. За Делян Пеевски той за пореден път отбеляза, че това е било политическа грешка, но "аз съм си платил цената за това", каза лидерът на ПЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България