Сериалът „Угрюм река“ е сензация в Русия

Любовта и мистиката са в основата на сюжета

Сериалът „Угрюм река“, заснет от режисьора Юрий Морозов през 2019 г., вече се излъчва по екраните в Русия и предизвика истинска сензация. Поредицата е базирана на романа на Вячеслав Шишков, написан миналия век, а съвременната адаптация се съсредоточава върху любовната линия и мистиката. Жителите на сибирските села участват активно в снимките, а предимство се дава на колоритни и рошава брадати мъже, които не посещават бръснарници.

Географията на заснемането на "Угрюм река" е много обширна: Москва, Минск, Кинешма, Екатеринбург. Отделни сцени са заснети в музеен резерват Владимир-Суздал, включително на територията на Спасо-Евфимиевския манастир и дори в психиатрична болница. Част от сцените са заснети в музейния комплекс „Северская домна“. Там е единствената в Европа оцеляла доменна пещ от средата на 19-ти век.

Всъщност основният проблем за снимачния екип е търсенето на подходяща природа, където телеграфни стълбове, асфалт и други елементи на съвременната инфраструктура да не попадат в кадър. Специално за снимките на сериала, близо до Екатеринбург е построено истинско село: колиби от дървени трупи, зеленчукови градини, баня, кладенци и дори кей - за съжаление, част от пейзажа през април 2020 г. е отмит от пролетното наводнение. Също така, режисьорите през лятото се налага да създават лошо време със собствените си ръце - природа не иска да се адаптира към процеса на заснемане, глезейки екипа с хубави слънчеви дни. А през декември възникват проблеми със снега - налага се да използват изкуствен на снимачната площадка.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали