Серина Уилямс е новата тенис кралица на Австралия

Серина Уилямс написа нова златна страница в кариерата си и в историята на тениса. 35-годишната американка стана тенисистката с най-много титли на сингъл от "Големия шлем" в "Оупън ерата" на аристократичния спорт (след 1968 година). Уилямс срази с 6:4, 6:4 на финала на Australian Open по-голямата си сестра Винъс и вече има 23 титли на сингъл от "Големия шлем" - с една повече от легендарната германка Щефи Граф. Поставената под №2 в схемата Серина се доближи и само на една титла от рекордните 24 за всички времена на австралийката Маргарет Корт.

След победата си днес по-малката от сестрите Уилямс има още един повод да празнува. Тя се върна на първото място в световната ранглиста, измествайки от него германката Анжелик Кербер.

36-годишната Винъс Уилямс остава със 7 титли на сингъл от "Големия шлем". За нея това е втори загубен финал на Australian Open. Тя има 5 титли на "Уимбълдън" и 2 на US Open. Бившата №1 в света Винъс остава с 49 титли на сингъл в кариерата си. След обновяването на ранглистата на WTA в понеделник тя ще заема 11-о място, като ще направи скок от 6 позиции.

Винъс също има 4 златни медала от Олимпийски игри, както и 1 сребърен. Веднъж е триумфирала на сингъл и три пъти на двойки, а сребърното й отличие е на смесени двойки. Винъс има и една титла на Шампионата на WTA.

Днешният сблъсък бе под №28 в двубоите между двете сестри, като Серина има вече 17 победи срещу Винъс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт