Серина Уилямс не успя от четвърти опит

September 7, 2019 - 2019 US Open women's singles finalist Serena Williams and champion Bianca Andreescu. (Photo by Darren Carroll/USTA)

Серина Уилямс за четвърти пореден път пропусна шанса да изравни рекорда от 24 титли от Големия шлем, който остава притежание на австралийската легенда Маргарет Корт. Американката загуби с 3:6, 5:7 финала на Ю Ес оупън от 19-годишната Бианка Андрееску, която превърна дебюта си в Ню Йорк в заслужен триумф и стана четвъртата различна шампионка от Шлема тази година.

Канадката беше по-добрата през почти целия мач, но за малко да изпусне питомното, след като имаше аванс от 5:1 и допусна изравняване до 5:5 във втория сет. Публиката избухваше на всяка точка за Уилямс, но така и не успя да доживее мечтания феноменален обрат, тъй като Серина отново стана жертва на непостоянството си.

„През 2015-а спечелих „Ориндж Боул“ и реших, че ще постигна големи неща – разказа Андрееску. - Седнах и на шега започнах да пиша чекове със сумите от наградни фондове, които трябваше да спечеля. Това ме вдъхнови за сегашното постижение, но ми се струва невероятно, че вече е реалност.“

Уилямс този път прие достойно загубата, но обяви, че заслугата за резултата е преди всичко нейна. „Истинската Серина я няма, трябва да я намеря“, ожали се американката.

Коментари

Задължително поле