Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Сериозен спад в износа на оръжие

Печалбата на “Кинтекс” от януари до септември е 8,791 млн. лв., което е спад със 70% на годишна база.

Експортът на “Кинтекс” е за 70 млн. лв. при 231 млн. година по-рано

Печалбата на ВМЗ нарасна 6,6 пъти

Износът на българско оръжие и боеприпаси сериозно намаля през първите девет месеца на годината. Износът на специална продукция от “Кинтекс” от януари до септември е на стойност 70,88 млн. лв., при 231,3 млн. лв. за същия период на миналата година, пише във финансовия отчет на дружеството. Това представлява спад на реализирания износ с близо 70%. Дружеството е осъществило доставки на военна продукция за Индия, Алжир и Нигерия. Депозирани са и оферти в отговор на отправени запитвания и обявени тръжни процедури за боеприпаси и въоръжение от Министерствата на отбраната на Нигерия и на Алжир. Печалбата на “Кинтекс” от януари до септември е 8,791 млн. лв., което е спад със 70% на годишна база.

В същото време финансовият резултат на ВМЗ-Сопот нараства. За деветмесечието печалбата на “Вазовски Машиностроителни заводи” е 14,888 млн. лв., при 2,241 млн. лв. година по-рано. Това представлява над 6,6 пъти ръст на печалбата. Приходи от продажби на ВМЗ-Сопот от януари до септември са 177 млн. лв., което е с 66 млн. лв. повече спрямо приходите от 111 млн. лв. за същия период на миналата година. През последното тримесечие на годината се очаква дружеството да изпълни поръчки на стойност 50-60 млн. лв.

Освен, че ВМЗ-Сопот реализира по-големи приходи спрямо миналата година, дружеството работи значително по-ефективно. За деветмесечието на 100 лв. разходи компанията е реализирала 108 лв. приходи, при 101 лв. година по-рано.

Държавното дружеството НИТИ, което също произвежда военна продукция, има загуба от 85 хил. лв. за деветмесечието, при загуба от 12 хил. лв. година по-рано.

Държавното “Авионамс” е специализирано в ремонт и модернизация на хеликоптери с военно и гражданско предназначение, както и на самолети от типовете Миг и Су. До края на септември дружеството има печалба от 2 млн. лв., при 6,5 млн. лв. година по-рано.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.