Сериозна дискусия във „Фермата“ - трябва ли да се дават рушвети?

Темата за даването на рушвети стана повод за дискусия в риалитито „Фермата“, най-вече между мъжете в шоуто. Ромът Цветан, който преди време обяви, че е бил кандидат за депутат, призна пред Ивайло Караньотов, Александър и Георги, че е платил 200 лева под масата, за да може детето му да влезе в детска градина.

„Администрацията те принуждава да си бръкнеш в джоба и да дадеш. Аз дадох 200 лева, за да влезе детето ми в детска градина, защото иначе няма как да се случи. На 94-то място беше, щеше да влезе, когато вече е на 7 години. Затова даваш парите“, заяви Цецо.

Икономистът Георги обаче бързо възропта и обяви, че промяната в системата идва от хората, не от държавата. Търговецът Александър пък допълни, че, ако всички спрат да плащат подкупи, корупцията няма как да съществува. „За мен е важно да дам този пример, дано сега и зрителите ме послушат“, каза още Сашо. Според него, ако човек се лиши от ваканция, например, ще събере средствата, необходими за частна детска градина за детето си.

В дискусията се включи и Ивайло Караньотов, който изрази съжаление, че повечето хора не мислят като Александър. Според него обаче рушветът често оправя неуредици в държавата. „Така се вдига заплатата на директорката в детската градина, която е ниска. Ако тя имаше висока заплата, нямаше да иска рушвет. Всичко е свързано. Твоето е безсмислено донкихотство. Ще ти писне да си честен“, заяви съпругът на Аня Пенчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл