Сертификационни стрелби се проведоха на Учебен полигон „Ново село“

Сертификационни стрелби бяха проведени днес на учебен полигон „Ново село“, съобщиха от Министерство на отбраната. Те са част от съвместната българо-американска подготовка „JOINT TRAINING – 5“.

Стрелбите бяха наблюдавани от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, директора на дирекция „Операции и подготовка“ в Щаба на отбраната бригаден генерал Иван Ортомаров и майор Робърт Хенкок‎ от отдел "Военно сътрудничество" от посолството на САЩ.

В съвместната българо-американска подготовка „JOINT TRAINING – 5“ участват военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ в Европа с около 50 единици бойна техника, включително бойни машини „Bradley”, танкове „ABRAMS”, както и поддържаща и осигуряваща техника.

В съвместните дейности от българска страна участват сили и средства от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите и служба „Военна полиция“.

Участието на военнослужещи и техника от Сухопътните войски на САЩ в Европа в съвместната подготовка на Учебен полигон „Ново село“ е на ротационен принцип и е в рамките на Операция „Атлантическа решимост,“ която има за цел гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България