Сестрите Стоеви: Тази титла спечелихме по-трудно

"Тази титла спечелихме по-трудно от първата, защото сега всички очакваха от нас да победим. А и мина много време между двете европейски първенства – заявиха сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които за втори път стараха №1 в Европа на двойки в бадминтона."

Първата си титла дуетът печели през 2018-а. Сега на първенството в Киев българките триумфираха без да дадат точка на съперничките си и в 4-те мача. На финала Стоеви се наложиха над Клоуи Бърч и Лорън Смит (Англия) с 21:14, 21:19 за 45 минути.

Домакините направиха впечатляваща церемония по награждаването. Заради противоепидемичните мерки призьорите и в трите финала получиха медалите си от ... дрон.

Състезателите само трябваше да ги вземат и да ги сложат.

„Треперех и се страхувах, заради звука, който дроновете издават – каза Стефани. - Бях толкова нервна, че едва не изпуснах медала, ръцете ми трепереха.“

„Новите технологии напредват все повече и повече“, пошегува се Габриела.

Два от финалите - на сингъл мъже и на двойки мъже, не се играха заради положителни тестове за COVID-19 на двама състезатели от Дания и Германия.

Затова нямаше и церемонии по награждаването. Сестри Стоеви нямаха такъв проблем .Те бяха подложени на три теста за коронавирус в Киев, които бяха отрицателни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт