Сеферинов иска задължителна победа

Женският национален отбор по волейбол трябва да победи Германия, за да изпълни целта минимум на селекционера Иван Сеферинов – четвъртфинал на европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Бундестимът остана на трето място в група „А“ след загуба с 1:3 от азерките.

„След това представяне до сега смятам, че задължително трябва да спечелим – обяви Сеферинов. – Имаме сили за финална четворка, но всичко зависи от следващия мач.“

Победителят от плейофа, който е от 19,30 часа тази вечер, ще се изправи срещу тима на домакините, който спечели първото място в групата.

Капитанката на „лъвиците“ Елица Василева отдаде на умората загубата с 2:3 от Русия, оставила българския тим на второ място в група „С“.

„След спечелени два петгеймови мача бе изключително трудно, тъй като вече бяхме уморени – заяви Василева. – Но аз съм щастлива, че въпреки това играхме много добре и бяхме близо до победата.“

Междувременно капитанът на мъжкия национален отбор Цветан Соколов бе най-резултатен с 12 точки при победата на клубния си тим „Кучине Лубе“ (Чивитанова) с 3:0 над „Монца“. Успехът дойде във финала на приятелския турнир „Трофеят на Падуа“ преди сезона в Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт