Сигнално червено за „Милан“

AC Milan's defender from Italy Gabriel Paletta (2L) is shown a red card by Italian referee Daniele Doveri during the Italian Serie A football match Bologna vs AC Milan at the Stadio Renato Dall'Ara stadium in Bologna on February 8, 2017. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

 

„Милан“ прекъсна серията от четири последователни загуби във всички турнири по впечатляващ начин. „Росонерите“ буквално излъгаха „Болоня“ с 1:0, въпреки че доиграха двубоя с 9 души като гост на „Ранато Дал'Ара“. Юрай Кучка бе изгонен за втори жълт картон в 59-ата минута, а още през първата част превърналият се в рецидивист бранител Габриел Палета остави съотборниците си в намален състав. За защитника това е трети червен картон от началото на сезона, което го прави №1 по този показател в първенствата от топ 5. Единственият, който може да се похвали с подобно постижение, е Гранит Джака от „Арсенал“. Швейцарският национал има същия брой картони, но един от тях е за националния отбор.

Палета, впечатлил с представянето си през първата част на сезона, вече е само на едно провинение от вечната ранглиста на Серия А по изгонвания. Лидер в момента е Фелипе Мело, играл за „Фиорентина“, „Ювентус“ и „Интер“, с 8. Освен въпросните картони Палета има и две извършени дузпи през настоящата кампания. За последните 5 двубоя това бе четвърти червен картон за „росонерите“, което допълнително засилва съмненията за дисциплината на „Сан Сиро“.

Статистиката показва, че този проблем датира от няколко сезона. От 2013 г. насам са показвани общо 32 червени картона на играчи на „Милан“.

„Трудно е да се запазят емоциите, когато си победил с 9 души - призна наставникът Винченцо Монтела. - „Милан“ доказа, че е отбор с душа, сърце и воля. Да победиш с 10 души, е трудно, но с 9 е нещо почти невъзможно. Трябва да поздравим и Андреа Поли, който доигра двубоя с контузия. На практика бяхме дори 8 души и половина.“

За първи път от октомври Александър Тонев игра за "Кротоне". Националът дори започна като титуляр при домакинството на "Ювентус". Шампионът обаче бе безмилостен - 2:0 с голове на Гонсало Игуаин и Марио Манджукич.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят