Сигнал за бомба опразни Съдебната палата в Пазарджик

Фалшив сигнал за бомба доведе до евакуация в четвъртък сутринта на всички в Съдебната палата в Пазарджик, където се помещават Районният и Окръжният съд. Малко след 9.00 часа на телефона за спешни повиквания 112 е получен анонимен сигнал за поставено взривно устройство в сградата в центъра на града.

съдебна палата в Пазарджик сигнал за бомба

Незабавно екипи на районното управление, Областната дирекция на МВР и "Съдебна охрана" са евакуирали всички, намиращи се по това време в Съдебната палата. При извършената щателна проверка на всички вътрешни помещения бомба не е открита и след 11.00 часа дейността на съда е възобновена в нормален работен режим, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Предприети са нужните действия по установяване самоличността на подателя на фалшивия сигнал.

От полицията в Пазарджик алармираха и за нова вълна на телефонни измами на възрастни хора в региона, като само за последното денонощие са направени над 10 опита. Нито един от пенсионерите обаче не е изпълнил нареждането на измамниците да хвърлят спестяванията си през балкона с цел мнимо полицейско разследване. Всички, получили подобно телефонно обаждане, са сигнализирали на тел 112. От полицията напомнят да не се дават пари под никакъв предлог, без значение за какъв се представя човекът отсреща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони