Сигнал на българин до УЕФА докарал наказанието на „Ботев”

Сигнал на роден доброволец на FARE (Football Against Racism in Europe - Футболът срещу расизма в Европа) до УЕФА докарал наказанието на „Ботев” (Пд) за мача реванш срещу „Бейтар” (Йерусалим), за който за феновете на „канарчетата” са затворени 4 блока от сектор „В” на стадион „Лазур” в Бургас. Нашенецът изпратил доклада до европейската централа с твърденията за антиалбански скандирания – „Шибай шиптърите” в 15-ата и 80-ата минута на двубоя с „Партизани” (Тирана) в Бургас, както и видеозапис, с който доказва твърденията си. Административният директор на „Ботев” (Пд) Иван Йотков с помощта на тълковния речник на българския език успя до известна степен да смекчи членовете на дисциплинарната комисия на УЕФА и пловдивският жълто-черен клуб се отърва от по-тежки санкции и солена глоба.

Затварянето на четирите блока обаче намалиха капацитета на стадион „Лазур” точно за мача, в който футболистите на „Ботев” се нуждаят най-много от подкрепата на своите фенове – реванша срещу „Бейтар” (Йерусалим) след 1:1 в първия двубой на израелска земя. Все пак от неделя след обяд в продажба са пуснати общо 10 174 билета за останалите блокове и сектори на спортния комплекс в Бургас на цени от 15, 25, 50 и 100 лв. Интересът към този мач е огромен и се очаква минимално количество от безценните хартийки да останат за продажба в Бургас в деня на мача на касите на стадион „Лазур”. Фенклубът на „жълто-черните” организира екскурзия до Бургас и обратно с автобуси на цена от 14 лв. за свои членове и 18 лв. за всички останали. Шефовете на „канарчетата” вече предоставиха 1000 билета на колегите си от „Бейтар”, но ги отрязаха за по-голяма количество, макар че евреите бяха искаха поне 1500 и бяха готови дори да платят веднага 2000 билета. Гостуващата жълто-черна агитка от Йерусалим ще пристигне на летище Сарафово край Бургас с няколко чартърни самолета непосредствено преди мача и ще излети веднага след него при изключителни мерки за сигурност. Очаква се делегацията от Израел да бъде придружавана дори и от агенти на МОСАД.

От лагера на „Ботев” (Пд) признаха, че националът Димитър Рангелов е бил обсъждан като вариант за нов нападател на отбора, но никакви преговори с него не са водени дори и след като стана ясно, че от турския „Коняспор” няма да му предложат нов договор и могат да го вземат като свободен агент. Шефовете на „канарчетата” и старши треньорът Николай Киров-Белия били наясно със ситуацията около Рангелов и с твърдото му намерение да облече в България единствено екипа на родния клуб „Славия” и затова не са го търсили изобщо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ