Сидеров вече не е председател на "Обединени патриоти" в парламента

Снимка: Архив

Ръководството в съпредседателство поемат Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на "Обединените патриоти". Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция във вторник следобед, предаде "Нова тв".

Лидерът на "Атака" е бил свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати в ПГ. Неговите народни представители не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.

Аргументът за решението на депутатите на Каракачанов и Симеонов е, че лидерът на "Атака" от месеци не е събирал на заседание парламентарната група в качеството си на председател. Когато пък е насрочвал сбирки на групата, неговите депутати са отсъствали, твърдят колегите им от другите две партии в малката коалиция.

За съпредседатели на ПГ на ОП са избрани Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Техни заместници ще бъдат Милен Михов и Борис Ячев. Секретари на групата стават Юлиан Ангелов и Християн Митев.

Ррокадата в ръководството на ПГ на ОП бе официално оповестена от парламентарната трибуна от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя потвърди информацията за смяната в ръководството на групата, осъществена на нейно заседание на 9 юли.

Коментари

Задължително поле