Сидеров в НС: България да каже ясно на Брюксел, че губим от санкции срещу Русия

България трябва да бъде по-смела, по-суверенна и да каже ясно на Брюксел, че страната ни губи икономически от санкции срещу Русия. Българският парламент да приеме решение, с което да възложи на българското правителство да гласува в Съвета на Европа за тяхната отмяна. Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров по време на среща на Групата за приятелство България – Русия в Народното събрание.

„Ние сме парламентарна република и всяко решение на НС е задължително за правителството. АТАКА вече е внасяла подобен проект за решение, но той не беше приет в предния парламент”, заяви Сидеров на срещата с Василий Иконников, председател на Групата за сътрудничество с България и член на Комисията по бюджет и финансови пазари в Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация. Иконников бе придружаван от депутата от Съвета на Федерацията Андрей Климов и руския посланик у нас Анатолий Макаров.

Лидерът на АТАКА беше категоричен пред руските гости, че отмяната на санкциите ще бъде сред основните каузи на представителите на неговата партия в бъдещия Европарламент.

В заключение той призова българските си колеги от другите партии, които присъстваха на срещата, да заявят, че са ЗА отмяна на рестрикциите срещу Русия и по този начин да се подобрят отношенията между България и Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия