Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

Снимка: Денислав Стойчев

Приканвам и другите партии да дадат път на младите, аз го направих, не съм в листата. Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров след регистрацията на листата на партията в ЦИК за участие в европейските избори.

„Тези избори са много трудни, те са най-сложните, защото има ниска активност и много голямо отвращение на хората, от това което става с корупционни скандали“, обясни той. „Аз се надявам, че това което „Атака“ показва ще стане модел, наистина да дадем път на младите. Аз го направих, отстъпих крачка встрани, не съм в листата, макар, че месеци наред се коментираше. Виждате, че не се случи“, изтъкна Волен Сидеров. „Приканвам партиите да направят подобен модел, защото те пак съставиха листите си в тясно партийни интереси“, отбеляза лидерът на „Атака“.

Ще искаме предоговаряне на финансовите условия с ЕС и падане на санкциите срещу Русия, каза Сидеров.

По думите му искането на „Атака“ е главно във финансовата част. „Продължаваме да получаваме по-ниски финансови субсидии за селското стопанско може би е 1/3 или 1/2 от това, което получава френският фермер, получава българският. Как ще бъдем конкурентни? Няма как? Като цяло еврофондовете за България са много ниски. Евросъюзът в един момент беше започнал да обсъжда как ще даде 11 млрд. евро на Украйна, на фашистката хунта след Майдана, 6 млрд. на Ердоган, където е спорно дали е демокрация там, а за България идват трохи. Над 1,2 трилиона ще бъдат разпределяни между 2021-2027 г. Ако България не си заяви ясно интересите и не поиска своето, по-добре да излизаме от Евросъюза. Светът е по-широк, по-голям от Евросъюза и както се казва в едно произведение „Спасение дебне отвсякъде“.

Основното искане на „Атака“ ще бъде предоговаряне на финансовите условия с Евросъюза, след това падане на санкциите срещу Русия и още едно-две неща, свързани с джендър политиките“, допълни Сидеров.

„Да си вземем своето от Евросъюза“ е логото ни за евровота, чуждото не щем, заяви той. Сидеров обясни, че логото на „Атака“ е вдъхновено от Васил Левски. Волен Сидеров цитира думите на Апостола на българската свобода „Чуждото не щем, своето обаче не даваме“ и посочи, че логото на „Атака“ ги перифразира по следния начин: „Да си вземем своето от Евросъюза“.

Водачът на листата на „Атака“ Георги Димов заяви, че отпадането на санкциите към Русия е жизненоважно за българската икономика и бъдещето на България. По думите му ние сме част от ЕС, но можем да бъдем мост между Русия и Европа.

„Политиката към Русия, балансираната политика - не на война в Черно море, на не война към Русия е жизненоважна за бъдещето на България“, каза Димов. На въпрос какви български политики ще защитава, той отговори: „Българските цели, които ще защитаваме са засилване на българската икономика“. Димов допълни, че ще се бори за християнска, православна България, а не за страна, която е потънала в блатото на евролиберализма, на джендър идеологиите и в блатото на тихото отчаяние, в което държавата умира. Той обясни, че е бил в ръководството на „Движение 21“, но е имал разминавания по отношение на политиката към Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България