Сидеров и Симеонов ще водят листите на патриотите в София, Каракачанов - в Плевен

Волен Сидеров ще води листата на коалиция „Обединени патриоти” в 25 МИР София. Валери Симеонов оглавява листите в Бургас и в 23 МИР София, а Красимир Каракачанов - в Плевен. Това стана ясно при представянето на листите на коалицията за предсрочните парламентарни избори през март.

Сидеров призна, че се е колебаел дали да се яви на изборите, но колеги го убедили да не се отказва. Относно лидерската битка в 25 МИР София той изрази надежда това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации, обвинения и махленски нападки.

Трите партии са равни в коалицията и имат равни позиции в листите, коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че една част от досегашните депутати отново са водачи в районите, от които са били избрани. Например Валентин Касабов е начело на листата във Варна, Славчо Атанасов - в Пловдив град, Станислав Станилов - в Пазарджик.

Водач в 24 МИР ще бъде Юлиан Ангелов, а в София област - Явор Нотев, в Стара Загора - Десислав Чуколов, в Хасково - Павел Шопов, в Шумен - Емил Димитров.

Начело на листата във Велико Търново е Милен Михов, в Кюстендил - Илиaн Тодоров, в Пловдив област - Борис Ячев, в Русе - Искрен Веселинов.

В някои от районите областните структури предстои да гласуват водачите, каза лидерът на ВМРО. Той посочи, че "Обединените патриоти" ще се борят да бъдат първа или втора политическа сила.

Коментари

Задължително поле