Сидеров настоява за коалиционен съвет днес

Снимка: Архив

Иска да бъде обсъдена оставка на Валери Симеонов

"Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня – 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер." Това искане отправя лидерът на "Атака" Волен Сидеров в писмо до премиера Бойко Борисов, председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Писмото беше разпространено от пресцентъра на "Атака".

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", пише Сидеров.

Премиерът Борисов в момента е  в Дубай като част от на официалното му посещение в Обединените арабски емирства.

Волен Сидеров не посочва какво ще предприеме, в случай че искането му не се осъществи.

"Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер", отделно обявиха от партията в декларация, под която стоят имената на депутатите от партията Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Явор Нотев, проф. Станислав Станилов и Павел Шопов.

Коментари

Задължително поле