Сидеров поиска оставката на Симеонов (обзор)

Премиерът Бойко Борисов с опит да помири националистите

Не е работа на вице да се разхожда с шумомер

Нови трусове и напрежение между коалиционните партньори на ГЕРБ белязаха днешния ден. Лидерът на Атака и председател на парламентарната група “Обединени патриоти” Волен Сидеров поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, ако последният не се извини за думите си “пълен лобизъм” относно поправките в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. “Ако Симеонов не направи това, трябва да напусне поста си”, заяви Сидеров в Министерски съвет, където отиде преди началото на правителственото заседание.

“Нямаше нищо лобистко в него. И според мен ГЕРБ грешат, че дават заден ход. Ветото на президента не е добре направено, бих го посъветвал да си смени съветниците и спокойно ветото може да бъде разгледано през месец септември”, каза Сидеров. Лидерът на “Атака” не спести критики и към акциите срещу шума по морските курорти на патриотичния си коалиционен патрньор: “Аз го изпратих в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, за пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Това не е работа на един вицепремиер”.

По отношение на Български морски флот Волен Сидеров бе категоричен, че ако дружеството се обяви в несъстоятелност, от това ще загуби републиканския бюджет.

“На 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълни разходи по бюджета на Министерството на икономиката за 2017 г. в размер на 2,4 млн. лева за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред ВКС на решение на Арбитражния съд, постановено към “Кей Джи маритайм шипинг”. Ако сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, е нямало да заведем тези дела”, аргументира се и премиерът Бойко Борисов по повод на репликите на Симеонов относно намеците, че поправките в приватизационния закон са в полза на бизнесмена Кирил Домусчиев.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика