Все още не е известен най-новият тотомилионер

5000 престъпни групи в Европа печелят над 110 млрд. евро

Доц. д-р Ангел Кунчев: Готови сме да посрещнем новия коронавирус

Хазал Кая пази бебето си от уроки

21 са вече загиналите при земетресението в Турция, 1030 – ранени

Драгомир Стойнев: Това вече не е политическа криза, а системна криза

Некачествен антифриз поврежда автомобилите ни

Китай разширява обхвата на мерките за ограничаване на коронавируса

Aвиокомпаниите срещу безжичните слушалки

Кралско ХАРИкири или шапка на тояга Най-висшата титла е Човек

Снимат сериал за невероятния живот на „Скалата” Поредицата ще се базира на реални събития

Волен Сидеров: Вотът на недоверие е предизвестен и правителството няма да падне

Гърция предложи да изпрати спасителни екипи в Турция

България предложи на Турция помощ заради земетресението

Минерална вода бликна в двора на столично училище

Сидеров против вдигането на данъка за колите в София Одобрен е скок и на налога при продажбата на имоти и автомобили

Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати данъците на собствениците на стари автомобили. Вдигането на налога е одобрено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласуване от Общинския съвет в края на декември, съобщиха от партия „Атака“.

„За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците, но предложението ми не беше прието. Гласувах „Против” вдигането на налога и наказването на половин милион софиянци, защото не могат да си позволят нови коли”, каза Волен Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече плащания.

Той е на мнение, че обществеността и граждански организации трябва да изразят своя протест срещу вдигането на тези данъци, а Сидеров е готов да ги подкрепи.

От партията припомнят, че лидерът на „Атака“ и общински съветник в София още преди седмица се обяви категорично против повишаването на каквито и да било данъци и особено този за автомобилите.

По време на предишното заседание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите автомобили и тези с газови уредби и въпреки това ще накажат шофьорите да плащат повече, макар че те не замърсяват въздуха. В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.

Стана ясно още, че комисията е одобрила и вдигане на данъка при продажба на имоти и автомобили (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласува „Против” и това искане на Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.