Силвано Пранди, наставник на националите по волейбол: Целта ми е да върна отбора сред първите пет в света

Преди 9 години, когато си тръгнах от България, оставих отбора сред първите пет в света. Целта ми сега е да го върна отново там. Това каза наставникът на националите по волейбол Силвано Пранди на официалната пресконференция преди мачовете от Лигата на нациите във Варна.

На нея присъстваха и треньорите на останалите три отбора в групата - Марк Лебедев/Австралия/, Юичи Макагайчи/Япония/ и Джанлоренцо Бленджини/Италия/. Наставникът на българите каза още, че всички мачове са важни и ще бъдат тежки. „Имам възможност в този турнир да използвам и малко по-слабо познати играчи. Идеята ми е да ги видя в игрова обстановка и заедно с опитните да направим един силен отбор“, каза Пранди.

Останалите треньори споделиха мнението на Пранди, че се очакват трудни и интересни срещи. Джанлоренцо Бленджини каза, че за първи път е във Варна и призна, че ще е трудно на тима на Италия срещу България. "Националите ви са в пълния си блясък, като изключим Виктор Йосифов, който отсъства, имате играчи на световно ниво", коментира още Бленджини.

Миналата година загубихме от България с 0:3, сега се надяваме да изкараме поне 1 сет, каза японският наставник Юичи Макагайчи.

Коментари

Задължително поле