Силвия Петкова озвучава аудио книгите за Хари Потър

Силвия Петкова

Участвала е в „Под прикритие” и „Революция Z”

Актрисата Силвия Петкова има тежката задача да пренесе хиляди български почитатели в магичния свят на „Хари Потър” със своя глас. Тя озвучава фентъзи историите за детето магьосник в премиерните аудио книги на български език.

С тези издания на „Хари Потър” стрийминг платформа за аудиосъдържание Storytel ще отпразнува своята една година на българския пазар и 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък”.

Силвия Петкова е позната с ролите си в „Под прикритие”, „Откраднат живот”, „Пътят на честта”, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници”, „Революция X” и други.

„Щастлива съм, че ставам част от любимия вълшебен свят вече на няколко поколения. За мен е чест, но и голяма отговорност да бъда гласът, който ще пренесе слушателите във вълшебния свят на обичания магьосник”, казва Силвия Петкова за новото си амплоа.

„В България магията на Хари Потър започва точно преди 20 години. Радваме се, че паралелно с юбилея от издаването на първата книга в поредицата имаме възможност да отпразнуваме и нашата първа годишнина на българския пазар. Само за година успяхме да разширим портфолиото си до над 700 български и над 50 000 английски заглавия. През 2020 сме подготвили още специални проекти, които са провокирани изцяло от добрия вкус на нашите слушатели”, казва Лиза Василева - регионален мениджър на Storytel България.

Първата книга от поредицата - „Хари Потър и философският камък”, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Продадени са над 500 млн. копия от книгите, поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.

Коментари

Задължително поле