Силен вятър и захлаждане днес

Днес вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Предупреждение за опасно силни пориви е в сила в почти цялата страна, с изключение на югозападните райони.

Максималните температури ще бъдат в много широки граници – от 5° градуса в северозападните райони до около 15° в югоизточните. Ще има и валежи от дъжд, придружени на места от гръмотевици. В края на деня, с продължаващото застудяване, във високите котловинни полета на Западна България ще превали и сняг.

В планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен, по високите части - бурен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от северозапад. Ще бъде облачно, с валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на 1000 метра. Максималните температури в планинските ни курорти – от 1° до 6°, по най-високите върхове - около минус 4°.

След временно спиране, в петък отново ще има превалявания - предимно от дъжд. Ще бъде ветровито и максималните температури вече в цялата страна ще се понижат През нощта срещу събота валежите ще спрат, облачността ще намалее, но ще остане ветровито. През почивните дни ще преобладава слънчево време, а максималните температури ще се повишат, по-съществено в неделя. Затоплянето ще продължи и през новата седмица, когато се очакват нови валежи.

Коментари

Задължително поле