Силна музика прати братя в ареста

Снимка: Архив

Двама братя от Шумен Асен/32г./ и Данчо/44г./ Христови се озоваха в ареста в първите часове във вторник за силна музика и опит да осуетят полицейска проверка.

Акцията "Тишина" на ул."Круша планина" в града била провокирана от съседи, които на два пъти търсили помощ от униформените, защото не можели да спят. Първото обаждане било към 23 часа и на мястото бил пратен полицейски екип. Асен обяснил, че празнуват рожден ден на сина му, но се съгласили да стопират уредбата в присъствието на униформените.

Към 02:30 часа комшии отново алармирали, че музиката гърми, а гостите крещят. Когато полицаите отишли, седем души излезли пред къщата да си бранят купона. Братята домакини станали агресивни, не искали да представят личните документи за проверка. Полицаите започнали да пишат акт за нарушаване на реда и нощната тишина според общинската Наредба 1.

"Няма да им се обясняваш", съветвал Данчо по-малкия си брат и двамата опитали да напуснат мястото на проверката. Така се стигнало до 24-часовото им задържане в полицейското управление. На Данчо са съставени два акта по Закона за МВР и по Закона за личните документи, а на Асен три, защото бил и домакин на шумното парти, и нарушавал общинската Наредба 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право