Силно участие от 40 държави на Техническия панаир в Пловдив

Русия отваря интерактивна  банка за иновации на „Есен 2017”

Посетителите ще видят първия в света 1.8GHz 64-битов четириядрен рутер

Интерактивна банка за иновации ще презентира по време на Международния технически панаир в Пловдив върхови руски технологии, които досега не са показвани в България, съобщиха от Министерството на образованието и науката на Руската федерация, което организира участието на водещи университети и изследователски организации.   Те ще демонстрират разработки и проекти в областта на машиностроенето, електрониката, електротехниката, информационните технологии, телекомуникациите, роботизацията, енергетиката, екологията, строителството.

Банката за иновации ще съдейства за по-ефективен трансфер на новите руски технологии, обясниха организаторите. В програмата е и кръгла маса „Иновационна мрежа Русия-България“, която ще се състои на 25 септември, а всеки ден ще има презентационни сесии за перспективни технологии и решения.   Русия се нарежда сред държавите с най-голямо участие на „Есен 2017” в Пловдив от 25 до 30 септември. На панаира ще участват фирми от 40 страни, като броят на чуждестранните компании е с 15% по-голям в сравнение с 2016 г., а това красноречиво говори за повишаване на интереса към деловия форум за инвестиционни стоки и технологии в древния град под тепетата. Със силно представяне са  също Австрия, Германия,  Италия,  Румъния,  Турция, Чехия.  Десет големи компании ще присъстват в експозицията, подготвена от Посолството на Австрия в София. Изложителите са основно от сферата на машиностроителната и металообработващата промишленост, най-силните направления на австрийската икономика.

За първи път на Есенния панаир в Пловдив ще има мащабно представяне на технологии и продукти за работа във виртуална среда и за електронни спортове. Те ще бъдат демонстрирани в сателитните секции на гейминг състезание  Let's Play, което ще се проведе в рамките на изложбата „Инфотех“.  Посетителите ще могат да видят първия в света 1.8GHz 64-битов четириядрен рутер, най-иновативните smart home продукти и решения, а също така и изделия, проектирани специално за електронни спортове. За първи път в България се показва уникалната машина  Tower 900 на Thermaltake. С нея всеки желаещ има възможността да стриймва на живо  любимата си игра, обещават от  GplayTV, организатор на 6-дневния мегатурнир. Очаква се близо 45 000 гости да разгледат технологичното изложение в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони