На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Симеон Томов от „Фермата“ пред „Труд“: Ще работя като ски учител в Банско Бях много амбициран, знаех как да спечеля

Участникът с най-много елиминационни битки в този сезон на риалити предаването “Фермата” Симеон Томов е последният отпаднал от шоуто мъж. 28-годишният фермер от Козлодуй беше отстранен от рокаджията Дидо. Пред “Труд” Симеон разказа за преживяването в шоуто, какви нови умения е придобил, разликата между Франция и България и какво го запалва по нумерологията.

“Бях много амбициран, знаех как да спечеля! Мисля, че не ми достигна малко късмет и концентрация в момент от екстремно значение. Именно в дуела с Дидо, когато седем десети от секундата ме лишиха от шанса да играя пета битка и евентуално там да обърна резултата. Моята стратегия беше да бъда себе си вътре и да си печеля дуелите. Това ми беше нужно, за да стигна до финал”, бяха първите думи на отпадналия Симеон.

Седем десети от секундата лишиха Симеон от шанса да обърне резултата в битката срещу Дидо.
Седем десети от секундата лишиха Симеон от шанса да обърне резултата в битката срещу Дидо.

По думите му той е избрал рокаджията за опонент, вместо някой от останалите мъже, като например Роман, заради това, че Дидо беше загубил няколко битки за фермер. “В шоуто е трудно да кажеш на кого шансовете са по-големи, защото всичко зависи от естеството на битките. Един е силен в едно, друг в друго. Докато не се обявят битките, не можеш да знаеш кой има предимство! Не смятам, че имам по-големи шансове срещу Роман, но ако трябваше сега да избирам, щях да избера именно него”, разказа фермерът.

Той сподели, че влизайки в шоуто е имал желание да постави рекорд в битка.

“Ето, че все по някакъв начин съм успял. Бях в кулминацията на 4 от 14 седмици. Да си на дуел е върховната емоция, която можеш да изпиташ в шоуто, а аз я изпитах 4 пъти. Това, че имах 3 дуела до момента, ми вдъхна прекалено спокойствие и може би заради това подходих с недостатъчен хъс в битката с Дидо. По различното на този дуел беше, че бях взел пликче с домашен сапун, вместо пликчето ми с шоколад от кошницата на дуелиста, който да си хапвам между битките. Просто ги обърках и това малко ме разконцентрира. Казах си “не започваме добре”, допълни емигрантът.

След “Фермата” обаче Симеон няма да бърза да се връща във Франция.

С Радилена сме в приятелски отношения, сподели 28-годишният фермер.
С Радилена сме в приятелски отношения, сподели 28-годишният фермер.

“За момента оставам в България. Ще изкарам зимата в Банско и ще работя като ски учител. В момента карам курс за инструктори и вече имам и предложение за работа в бутиково училище в ски курорта. Паралелно с това ще продължавам да мисля бъдещи музикални проекти”, уточни 28-годишният участник, който в свободното си време във Франция се изявява като диджей.

Симеон решава да емигрира там през 2012 година, след като посещава майка си, която по това време работи там.

“Уж да карам ски, но ми се отвори възможност да започна работа за добри пари и реших да опитам. Имах възможността да работя на много различни места и по този начин опознах света. Започнах и да пътувам повече в други държави. Не се смятам за емигрант, а за изследовател и гражданин на света!”, заяви той.

Според неговите впечатления французите са изключително толерантни към чужденците.

“Като цяло към емигрантите от всички най-много са резервирани към българи и румънци, но въпреки това са толерантни. Те са свикнали далеч повече от нас да има чужденци между тях”, сподели Симеон.

На въпрос какви умения е успял да придобие във формата, той отговори: “Научих се да замазвам с кал и да шпакловам с варова мазилка. Да кова дюшеме, да доя кози, крави, овце, да ги храня, да им чистя, да се грижа за тях. Научих много български обичаи и исторически факти, както и много важни неща, свързани с християнството и исляма – неща, които всеки трябва да знае!”.

Въпреки всичките нови умения Симеон съжалява, че не е успял да стигне до позицията фермер на седмицата. По думите му останалите са щели да видят едно прекрасно отношение към всички дейности по европейски стандарти. “Щяха за обяд да чуват “ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОБЯД”, вместо заповедта “ВСИЧКИ В ЛЯТНА КУХНЯ”, и други подобни отклонения от българските разбирания. Щях да изпратя Роман ратай и на дуел, а с него и Александра в обора”, каза още фермерът.

Мъжът от Козлодуй обясни, че от участието си най-много се гордее с това, че според хората е успял да даде хубав пример на младите, повлиян от западната култура. “Гордея се, че имам най-много дуели и че съм от хората с най-много ратайства. Гордея се и че съм от малкото, отстранили двама съперници, както и че съм успял да зарадвам и забавлявам хората”, обясни още Симеон.

След като вече е навън и е чул “обяснението в любов” на съфермерката му Радилена, Симеон сподели, че в момента двамата са само в приятелски отношения. “Когато чух това, което Радилена беше предала на Христина да ми каже, много се зарадвах, защото да ти се случи подобно нещо във “Фермата” е много рядко явление. Тя направи невероятен жест към мен, за което истински й благодаря”, уточни Симеон.

Увлечението по нумерологията

Има интересни зависимости между числата. Числа, с които както знаем, можем да изразим заобикалящия ни свят. Числото 9 според Никола Тесла е математическият отпечатък на Бог – силата, която е накарала вселената да съществува. Интересувам се как се е зародила вселената и каква е нейната структура и материя. Числата ни помагат да разбираме тези неща по-добре. Това обясни фермерът Симеон по повод неговото голямо увлечение към нумерологията, многократно коментирано в шоуто.

Предимствата на Франция пред България

Част от примерите, които Симеон дава за предимствата на Франция пред България – здравеопазването, включително зъболечението е безплатно за работещи и безработни. Работната седмица е с 35 работни часа, всички часове над са допълнителни. Висшето образование в държавните университети е безплатно за местното население и за чужденци. Според доходите на родителите студентите получават няколко вида помощи, една от които е за наема, който плащат. Социалната политика е насочена в помощ на гражданите. Повечето административни услуги се предлагат онлайн, без изискване на предварително закупен електронен подпис, както е в България. Законите важат за всички с еднаква сила. Всички имат равни права.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Мони поздравления .Георги и Роман са на светлинни години от твоя интелект.БРАВО ТИ СИ ПОБЕДИТЕЛ !

  2. Я иди драги да работиш нещо.което е от полза и на хората!, Ски учител! Засрами се,още си толкова млад а вече търсиш начин да мързелуваш !!

  3. С всяка своя медийна изява все повече ми се затвърждава мнението, че Симеон е достоен млад мъж, който наистина заслужаваше да спечели „Фермата“. Желая му успех във всичко занапред! Относно казаното от г-н Радков, бих допълнил, че всеки трябва да работи работа, която да му доставя преди всичко удоволствие, за да може да я върши наистина добре и да е полезен в съответната сфера! Отнася се за всяка една професия! 🙂

  4. Истинската работа, която според Рядков не е мързел, обикновено се нарича ниско клалифициран труд, който и съответно е слабо платен. Може би съответния индивид работи такава работа, и завижда, че хора могат да работят нещо по-добро.

    Иначе дойдох тук да коментирам, че предавания като „Фермата“ са вредни за психиката на хората, не ги гледайте.

  5. Симеон е силен и красив. Затова „булката“ -Георги и Роман му завиждаха и бяха против него. Дидо го лансират от продукцията. Каква звезда е Дидо? Той не можа да стигне нивото на Дичо.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.