Симеон II: Добре е да има "син флаг" за градовете с устойчив градски туризъм

"Добре би било да се обмисли идеята по примера на чистите екологични плажове да се въведе “син флаг” за градовете, които развиват устойчив градски туризъм." Това заяви Симеон II пред Световната организация по туризъм. Царят взе участие в 105-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, която се проведе от 10-ти до 12-ти май в Мадрид. В качеството си на един от 5-мата Специални посланици на Международната година на устойчивия туризъм за развитие, той присъства като почетен гост на официалното откриване.

18406422_10202972559550212_1566115381_o

Освен него Специални посланици са Елън Джонсън Сърлийф, президент на Либерия, президентът на Union Pay- Хуайонг Ге, д-р Талал Абу-Газале, председател на влиятелната в арабския свят организация за образование “Талал Абу-Газале”, и д-р Михаел Френзер - президент на Федералната асоциация на германската туристическа индустрия.

В първият ден на форум, на който присъстват над 60 министри на туризма от цял свят, Симеон II участва в кръгла маса на тема "Предизвикателствата на градския туризъм". В своето изказване по време на дискусията Негово Величество предложи идеята по примера на чистите екологични плажове да се въведе "син флаг" за градовете, които развиват устойчив градски туризъм. Царят отбеляза, че е много важно туризмът в градовете да се развива, съобразен с екологичните изисквания, да се запазва чистотата на градската среда. От друга страна, Царят счита, че е редно да бъде стимулиран туризъм, който обединява хората, спомага за отпадане на предразсъдъците, допринася за засилване на разбирателството между различните народи и избягва всяка форма на дискриминация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България