Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Симеон II: Добре е да има „син флаг“ за градовете с устойчив градски туризъм

„Добре би било да се обмисли идеята по примера на чистите екологични плажове да се въведе “син флаг” за градовете, които развиват устойчив градски туризъм.“ Това заяви Симеон II пред Световната организация по туризъм. Царят взе участие в 105-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, която се проведе от 10-ти до 12-ти май в Мадрид. В качеството си на един от 5-мата Специални посланици на Международната година на устойчивия туризъм за развитие, той присъства като почетен гост на официалното откриване.

18406422_10202972559550212_1566115381_o

Освен него Специални посланици са Елън Джонсън Сърлийф, президент на Либерия, президентът на Union Pay- Хуайонг Ге, д-р Талал Абу-Газале, председател на влиятелната в арабския свят организация за образование “Талал Абу-Газале”, и д-р Михаел Френзер – президент на Федералната асоциация на германската туристическа индустрия.

В първият ден на форум, на който присъстват над 60 министри на туризма от цял свят, Симеон II участва в кръгла маса на тема „Предизвикателствата на градския туризъм“. В своето изказване по време на дискусията Негово Величество предложи идеята по примера на чистите екологични плажове да се въведе „син флаг“ за градовете, които развиват устойчив градски туризъм. Царят отбеляза, че е много важно туризмът в градовете да се развива, съобразен с екологичните изисквания, да се запазва чистотата на градската среда. От друга страна, Царят счита, че е редно да бъде стимулиран туризъм, който обединява хората, спомага за отпадане на предразсъдъците, допринася за засилване на разбирателството между различните народи и избягва всяка форма на дискриминация.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Цара обикаля конференции и събрания както едно време правеше Георги Димитров. И като иде на конференция трябва нещо да каже. Примерно : Пощите са кръвоносната система на социалистическата държава. Това мъдро изказване се кипри с големи букви върху Централната поща в София. Сега тази премъдра мисъл на цара трябва да се изографиса на някой хотел в Слънчев бряг.

  2. Бай Кръстьо, да си жив тизе! Дето се вика. Царят не обикаля, него го канят. От мен да знаеш, и го канят с бъклица и хляб. Хайде със здраве.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.