Симфоничният метъл на холандците от "EPICA" ще звучи на "HILLS OF ROCK 2017"

Организаторите на "HILLS OF ROCK" в Пловдив продължават да добавя нови имена към списъка за първото издание на фестивала. Последното ново попълнение е холандската банда "EPICA", известна със своето симфонично метъл звучене, която ще свири в първия ден на фестивала на 30 юни и 1 юли.

На трите сцени около гребния канал в града под тепетата почитателите на рок музиката ще видят големите Evanescence и Guano Apes и още 30 артисти и групи от България и чужбина. Наред с най-големите си хитове EPICA ще представят и новия си албум "The Holographic Principle", който според музикалната критика е най-добрата им творба до момента.

"Искахме този албум да е изпълнен с най-добрата музика, на която сме способни. Отделихме много време за подготовката му и в съчетанието на различни инструменти, които никога преди не бяхме ползвали в песните си. Включихме брас, струнни, духови, етно инструменти и перкусии, за да направим звука по-жив и за да постигнем онзи ефект, който ние в групата наричаме ултимативния EPICA звук", твърди Коен Янсен (Coen Janssen).

Той свири на пиано и синтезатор в групата, създадена през 2002 г. от бившия вокалист и китарист на After Forever Марк Янсен (Mark Jansen).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура