Синдикатите във ВМЗ подкрепят махането на посредниците

Синдикалните организации към „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД подкрепят идеята на правителството за редуциране или напълно отстраняване на посредниците при извършване на търговски сделки между държавните фирми и други търговски организации. Това заявиха в свое съвместно изявление председателите на двете синдикални организации във ВМЗ-Сопот Иванка Иванова от Независимия синдикат - КНСБ и Димитър Атанасов от КТ "Подкрепа".

Според профсъюзните лидери във ВМЗ това би довело до повишаване нивото на печалба в дружеството, която впоследствие да се реинвестира с цел постигане на по-добри, здравословни и безопасни условия на труд, усвояване на нови продукти с по-висока добавена стойност, по-силна социална политика и отговорност към целия персонал на държавната оръжейница.

„За първи път от много години държавата показва ангажираност към Военно-промишления комплекс на България, целящ оздравяване и модернизиране, и не на последно място - едно по-достойно възнаграждение за положения квалифициран труд”, единодушни са лидерите на двата синдиката във ВМЗ-Сопот Иванка Иванова и Димитър Атанасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България