Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Синдиците на фалиралата банка подадоха сигнал до премиера, главния прокурор и вътрешния министър за длъжници, отклоняващи активи

Синдиците на фалиралата КТБ съобщиха, че са подали сигнал до премиера, главния прокурор и вътрешния министър за установени схеми на длъжници на банката – основно фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря“ АД, „Хелт енд Уелнес“ АД и дружествата от Групата „Петрол“, които умишлено отклоняват активи, ощетявайки кредиторите. Синдиците настояват за проверката от компетентните органи и съдействието на отговорните институции.

Пълният текст на съобщението:

Днес, 3 ноември 2016 г., синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), подадоха сигнал до министър-председателя на Република България, главния прокурор и министъра на вътрешните работи, в който изнесоха данни за факти и обстоятелства относно действия, свързани с някои дружества, които имат задължения (непогасени кредити) към КТБ АД (н) в особено големи размери и насочени към умишлено осуетяване на възможностите на КТБ да интервенира върху притежаваните от тези дружества активи, закупени пряко или опосредено с кредити от банката.

Изложените в сигнала факти са свързани основно с фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря“ АД, „Хелт енд Уелнес“ АД и дружествата от Групата „Петрол“, като се акцентира на това, че са установени организирани умишлени действия от конкретни лица, които водят (или е възможно да доведат) до отклоняване на активи от масата на несъстоятелността на банката, чрез създаване на фиктивни вземания (и фиктивни кредитори) и противопоставянето им на вземанията на банката в изпълнителните производства и производствата по несъстоятелност на дружествата длъжници. Тези действия възпрепятстват удовлетворяването на КТБ АД (н) от имуществото на задължените лица и съответно увреждат правата на банката, като кредитор в производството по несъстоятелност.

В сигнала са разгледани подробно схемите на действие на лицата, под чиито контрол – юридически и/или фактически се намират горепосочените дружества – длъжници на КТБ АД (н), като е посочено, че подобни схеми се превръщат в практика и за други дружества, което от своя страна затруднява работата на синдиците.

Считаме, че проверката от компетентните органи, както и съдействието на отговорните институции в Република България, ще способстват да бъдат преустановени опитите за организирано изваждане на активи от патримониума на длъжниците на банката в полза на определени лица, като същевременно намесата на компетентните органи ще позволи на синдиците на КТБ АД (н) да попълнят масата на несъстоятелността с възможно най-голямо по размер имущество, което да послужи за удовлетворяване на кредиторите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Диригентът на всичко тове е в Сърбия и се опитва да дообере каквото е останало от КТБ и кредитираните чрез схеми дружества.

  2. И странно или не става въпрос именно за длъжниците, които са от хората на Василев. Именно Василев хариза Петрол на Гриша Ганчев, за да го извади от масата на несъстоятелността и да му го пази. Сега чрез него иска да източи още пари от банката. Е на това не му ли се вика наглост? Колко още ще търпим далаверите на Василев и ще се правим, че не се случва нищо, или че той не е замесен. Затвор. Само това ще го оправи.

  3. Схема след схема… Мустакатият е много креативен, когато става въпрос за крадене на нещо.

  4. А Цветан Василев – Фараона продължава да седи на свобода и да дава любовни интервюта във вестничето „Капитал“ на друг бъдещ фараон – Иво Прокопиев!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.