Неизвестни обраха камион с компютърни компоненти

Емил Караниколов: 150 са язовирите в страната, които са в по-тежко състояние

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

5-годишно момче е блъснато от кола в Търговище

Отмениха забраната за ползване на водата в село Владимирово

Ще обсъждат в Стара Загора мерки срещу агресията в училище

Ученици танцуват в междучасие за здраве

Арестуваха турчин, опитал да подкупи полицаи в Харманли

Борисов поздрави Путин за преизбирането му

Полицията в Румъния разследва “подозрителната” смърт на местен журналист

Кристиан Вигенин: Не съм чул премиерът ни да е поздравил Владимир Путин за преизбирането му

Фотографска изложба представя красотата на Велико Търново през всички сезони

Хакери манипулирали игрални автомати в цялата страна Четирима души са задържани

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Задържаха Саркози, ще го разпитват за изборни нарушения

Синдиците на фалиралата банка подадоха сигнал до премиера, главния прокурор и вътрешния министър за длъжници, отклоняващи активи

Синдиците на фалиралата КТБ съобщиха, че са подали сигнал до премиера, главния прокурор и вътрешния министър за установени схеми на длъжници на банката – основно фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря“ АД, „Хелт енд Уелнес“ АД и дружествата от Групата „Петрол“, които умишлено отклоняват активи, ощетявайки кредиторите. Синдиците настояват за проверката от компетентните органи и съдействието на отговорните институции.

Пълният текст на съобщението:

Днес, 3 ноември 2016 г., синдиците на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), подадоха сигнал до министър-председателя на Република България, главния прокурор и министъра на вътрешните работи, в който изнесоха данни за факти и обстоятелства относно действия, свързани с някои дружества, които имат задължения (непогасени кредити) към КТБ АД (н) в особено големи размери и насочени към умишлено осуетяване на възможностите на КТБ да интервенира върху притежаваните от тези дружества активи, закупени пряко или опосредено с кредити от банката.

Изложените в сигнала факти са свързани основно с фирмите „Сана Спейс Хотел Хисаря“ АД, „Хелт енд Уелнес“ АД и дружествата от Групата „Петрол“, като се акцентира на това, че са установени организирани умишлени действия от конкретни лица, които водят (или е възможно да доведат) до отклоняване на активи от масата на несъстоятелността на банката, чрез създаване на фиктивни вземания (и фиктивни кредитори) и противопоставянето им на вземанията на банката в изпълнителните производства и производствата по несъстоятелност на дружествата длъжници. Тези действия възпрепятстват удовлетворяването на КТБ АД (н) от имуществото на задължените лица и съответно увреждат правата на банката, като кредитор в производството по несъстоятелност.

В сигнала са разгледани подробно схемите на действие на лицата, под чиито контрол – юридически и/или фактически се намират горепосочените дружества – длъжници на КТБ АД (н), като е посочено, че подобни схеми се превръщат в практика и за други дружества, което от своя страна затруднява работата на синдиците.

Считаме, че проверката от компетентните органи, както и съдействието на отговорните институции в Република България, ще способстват да бъдат преустановени опитите за организирано изваждане на активи от патримониума на длъжниците на банката в полза на определени лица, като същевременно намесата на компетентните органи ще позволи на синдиците на КТБ АД (н) да попълнят масата на несъстоятелността с възможно най-голямо по размер имущество, което да послужи за удовлетворяване на кредиторите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Диригентът на всичко тове е в Сърбия и се опитва да дообере каквото е останало от КТБ и кредитираните чрез схеми дружества.

  2. И странно или не става въпрос именно за длъжниците, които са от хората на Василев. Именно Василев хариза Петрол на Гриша Ганчев, за да го извади от масата на несъстоятелността и да му го пази. Сега чрез него иска да източи още пари от банката. Е на това не му ли се вика наглост? Колко още ще търпим далаверите на Василев и ще се правим, че не се случва нищо, или че той не е замесен. Затвор. Само това ще го оправи.

  3. Схема след схема… Мустакатият е много креативен, когато става въпрос за крадене на нещо.

  4. А Цветан Василев – Фараона продължава да седи на свобода и да дава любовни интервюта във вестничето “Капитал” на друг бъдещ фараон – Иво Прокопиев!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.