Синер имал световъртеж на мача с Медведев

Най-добрият тенисист на планетата в списъка на ATP в момента Яник Синер, който бе победен от Данил Медведев в пет сета на четвъртфиналите на Уимбълдън, имаше здравословни проблеми. Руснакът спечели в пет сета - 3:2 (6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3).

На пресконференцията след срещата италианецът обясни какво всъщност се е случило, когато му е станало лошо по средата на третия сет и поиска медицинско прекъсване, за да излезе спешно от корта с лекарите.

- Тази сутрин не се чувствах добре. Имах проблеми и ме обзе умора. Беше трудно. Няма да отнема нищо от блясъка в представянето на Данило. Мисля, че той игра умен, добър тенис. И това е всичко. Напуснах терена, въпреки че не исках. Физиотерапевтът ми каза, че е по-добре да си взема почивка, защото ме погледна и видя, че не мога да играя. Имах физически проблеми, не беше лесен момент, но се преборих с него – обясни италианецът.

Въпреки че не е повръщал, Синер заявява, че е бил много замаян.

- Да, не се чувствах добре. Дори не повърнах. Но ми отне известно време, защото главата ми се въртеше. Извън терена може би беше най-трудно за мен. Когато се върнах, дадох всичко от себе си. Но съм разочарован от третия сет. Имах няколко сетбола и не ги използвах. В четвъртия сет вдигнах нивото на играта си, а в петия един мой лош сервис реши мача – подчерта Яник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт