Синоптик: Понижението на температурите няма да е достатъчно за сняг в равнинната част на страна, но ще има в планините

Кадър от БТВ

Досега температурите са около и над нормите и затова няма как да вали сняг. Понижението на температурите, което е вече факт, няма да е достатъчно да завали сняг в равнинната част на страната, но в планините такъв все пак ще има.Това каза пред БТВ Анастасия Стойчева от НИМХ.

В близките дни, включително и в София, дъждът ще се примесва със сняг. Западна Европа ще посрещне новата година с топло време за разлика от Източна, където студът ще обхване по-голямата част от района.

Средиземноморският циклон, който ще мине южно от България в дните между Коледа и Нова година, няма да донесе толкова много сняг. Около 30 декември минималните температури ще са доста ниски. В планинските райони максималните температурите ще са под нулата.

Вятърът вече ще е северозападен и с него ще усетим нахлуването на студения въздух и понижението на температурите. В Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина отново ще има силен вятър. Не е изключено на места да има заледявания.

Вчера в Стара Загора се изсипа градушка. Анастасия Стойчева обясни, че с понижението на температурите няма как да не се развие облачност, от която да пада градушка. "Когато температурната разлика между двете въздушни маси е толкова голяма, резултатът е такъв. Градушките не са толкова обичайни и масови, както през лятото, но не са изключени", допълни Стойчева.

Коментари

Задължително поле