Синът на Златистия гърмял с пистолета на сина на бившата екоминистърка Долорес Арсенова

Изясняват има ли вина и собственикът на оръжието

30-годишният Йордан Златев от Дупница е обвинен за стрелбата в столичния квартал “Лозенец”. Той ще отговаря за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, съобщи за “Труд” Радослав Димов, говорител на Софийска районна прокуратурата.

Два от куршумите пробиха стъклата на дома на младо семейство с малко дете. По чудо канонадата се размина без пострадали.

Полицаите задържаха петима мъже, започнали да пият от сутринта на същия ден. Поводът – един то тях черпел за 30-годишния си рожден ден. Повикали и певеца Радо Шишарката да им изпълни на живо: “Тигре, Тигре…” Оказало се, че стрелецът е син на известния от времето на тази песен дупничанин Злати Златев-Златистия. През 1997 г. Златев-баща застреля човек на центъра на Дупница и в момента още доизлежава присъдата си в затвора.

В компанията бил и Калоян Арсенов, син на Долорес Арсенова, министър на околната среда в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Пистолетът “Глок” е законно регистриран на негово име.

“До момента Калоян Арсенов е разпитан само в качеството му на свидетел”, каза прокурор Димов.

Според източници на “Труд” в момента полицията проучва на какво основание Арсенов е получил разрешително за оръжие. Чакат се и резултати от натривките по ръцете на всички празнуващи. Не е изключено още в петък синът на бившата екоминистърка да бъде обвинен за неправилно съхранение на пистолета. Някои от свидетелите казвали, че синът на Златистия взел оръжието от чантичка, без Калоян изобщо да го види.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право