Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

“Синята зона” в Пловдив е възможно да е с нови цени след Нова година

Пловдив има определена териториална специфика, поради която в общината се обсъждат варианти за зониране на града. Възможно е на някои места водачите на автомобили да заплащат 1.50 лв. за час престой в “синята зона”, а на други – по 2 лв. “При всички случаи предложението трябва да бъде прието консенсусно от Общинския съвет”, декларира кметът на Пловдив Иван Тотев.

За обществено обсъждане в сайта на община Пловдив е качено предложението за увеличение на цената на престоя в “синята зона” от 1.50 лв. на 2 лв. с включено ДДС след Нова година. Кметът Тотев аргументира предлаганата промяна с дефицита на свободни паркоместа в центъра при цена от 1.50 лв. Според него една от целите на въвеждане на по-високата такса е да регулира паркирането в централната градска част, като осигури свободни паркоместа.

“В момента тази цел е неизпълнима”, категоричен е Тотев. С допълнителните приходи ще бъдат закупени 3 нови “паяка”, тъй като сегашните два не смогвали да вдигат всички неправилно паркирани коли из центъра на града под тепетата.

Ако предложението за нова такса от 2 лв. за час престой в “синята зона” бъде прието от старейшините в местния парламент, това ще е втора промяна на цената на услугата в Пловдив за по-малко от година. Допреди 3 май 2016 г. тя бе едва левче за 1 час.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете