Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

„Синята зона“ в Пловдив е възможно да е с нови цени след Нова година

Пловдив има определена териториална специфика, поради която в общината се обсъждат варианти за зониране на града. Възможно е на някои места водачите на автомобили да заплащат 1.50 лв. за час престой в „синята зона“, а на други – по 2 лв. „При всички случаи предложението трябва да бъде прието консенсусно от Общинския съвет“, декларира кметът на Пловдив Иван Тотев.

За обществено обсъждане в сайта на община Пловдив е качено предложението за увеличение на цената на престоя в „синята зона“ от 1.50 лв. на 2 лв. с включено ДДС след Нова година. Кметът Тотев аргументира предлаганата промяна с дефицита на свободни паркоместа в центъра при цена от 1.50 лв. Според него една от целите на въвеждане на по-високата такса е да регулира паркирането в централната градска част, като осигури свободни паркоместа.

„В момента тази цел е неизпълнима“, категоричен е Тотев. С допълнителните приходи ще бъдат закупени 3 нови „паяка“, тъй като сегашните два не смогвали да вдигат всички неправилно паркирани коли из центъра на града под тепетата.

Ако предложението за нова такса от 2 лв. за час престой в „синята зона“ бъде прието от старейшините в местния парламент, това ще е втора промяна на цената на услугата в Пловдив за по-малко от година. Допреди 3 май 2016 г. тя бе едва левче за 1 час.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.