Син екскмет на Пловдив намаза от феномена „11/11“, стана депутат от ГЕРБ

Феноменът „13/13“, който вкара в 43-ото Народно събрание 13-ата в листата на поставената №13 в интегралната бюлетина ПП „България без цензура“ Анна Баракова, е на път да се повтори на пловдивска почва, мултиплициран по 3, но този път с два други номера – 11/11 и 10/10.

Бившият местен градски лидер на СДС и ДСБ и екскмет на Пловдив Спас Гърневски влиза в 44-ото Народно събрание от гражданската квота на ПП ГЕРБ с преференциален вот и благодарение на феномена 11/11. Гърневски бе поставен под №11 в листата на ГЕРБ Пловдив-град, която пък бе регистрирана под №11 в
бюлетината.

От феномена 11/11 пък намаза и 11-ият в листата на ГЕРБ Пловдив-област Запрян Янков. 45-годишният магистър по агробизнес работи в момента като организатор по експлоатация и поддръжка на хидротехнически участък в „Напоителни системи“ и благодарение на събраните преференции измества четвъртия в листата на ГЕРБ Пловдив-област зам.-кмет на Община Раковски Младен Шишков.

Синдромът „10/10“ пък явно е тресъл в неделя симпатизантите на БСП в Пловдивска област, които масово са дали своя глас за 10-ия в червената листа на социалистите, която бяха под №10 в интегралната бюлетина.

Печеливш в ситуацията се явява строителният предприемач Димитър Георгиев-Аргирчето, общински съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, коалиционен партньор на БСП. Освен него с преференции от БСП Пловдив-област влиза и петата в червената листа учителка от Карлово Веска Ненчева. 128 гласа не стигнаха на червенокосата фурия и №10 в листата на БСП Минка Сърнешка, да стане червен депутат от Пловдив-град, където събра 2737 преференции.

По неокончателна информация в Пловдив-град – 16 МИР, ГЕРБ печели 5 депутатски мандата, БСП – 4, Обединените патриоти и Воля – по 1 мандат. В 17 МИР Пловдив област ГЕРБ и БСП ще имат по 4-има депутати, а с по един ще са Обединените патриоти, ДПС и ПП Воля.

Избрани за депутати в 44-ото Народно събрание от 16 МИР Пловдив-град:

ГЕРБ – 5 (+1?):
Бойко Борисов
Менда Стоянова
Вежди Рашидов
Атанас Ташков,
Спас Гърневски

Ако Бойко Борисов стане депутат от 25-и МИР София град, от Пловдив град влиза и петият в листата под тепетата Димитър Лазаров. Шестият Александър Държиков засега е първа резерва, но има голям шанс да влезе в парламента, ако ГЕРБ състави правителство и Вежди Рашидов стане пак министър на културата.

БСП – 3 (+1?):
проф. Иво Христов
доц. д-р Георги Йорданов
Теодора Халачева
проф. Донка Александрова (?)

Обединени патриоти – 1:
Славчо Атанасов

ПП Воля – 1:
Нина Миткова

Последният 11-и мандат в града ще бъде преразпределен.

Депутати в 44-ото народно събрание от 17 МИР Пловдив-област:

ГЕРБ – 4:
Константин Попов
Христо Грудев
Данка Люртова
Запрян Янков
Младен Шишков

БСП – 4:
Георги Търновалийски
Манол Генов
Веска Ненчева
Димитър Георгиев

Обединени патриоти – 1:
Борис Ячев

ДПС – 1:
Джевдет Чакъров

ПП Воля
Елена Аксиева

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. През 1988 г. „антикомуниста“ Спас Гърневски води манифестация на БКП със знаменце, следва членство в ДП /СДС/ и е избран за кмет на Пловдив за периода 1995-1999 г. През 2003 г.е позорно изгонен от СДС заради коалиция със социалдемократите на Лупи като кандидат за кмет с неговата партия „Пловдив“. Следва членство в ДСБ и съвсем скоро става лидер на ДСБ за Пловдив и общински съветник.Поради отказа на „Синята коалиция“ да се коалира с ГЕРБ се прехвърли с любовен танц към новия кмет Тотев/Мамин Тотю/ и стана негов пръв певец и защитник. Сега стана депутатин от ГЕРБ. И така нататък продължава с метаморфозите този съвременен акранин на неунищожимия Бай Ганьо, та да видим докъде ще стигне.

    1. Седа на него и на дантеления депутат от ГЕРБ не можеш им затвори устата. Вече са се взели твърде на сериозно и бай Хой ще бере доста ядове с тях.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.