"Син", "червен", "зелен" – Десподов

Кирил Десподов се превърна в един от големите хамелеони в българския футбол. Като малък бил от "Левски" - в социалните мрежи има снимка с екипа на "сините". Когато стана завършен професионален футболист, се вричаше във вярност на ЦСКА. Благодарение на "червените" нападателят стана №1 на България за 2018 година и си уреди марков трансфер в италианския "Каляри". Във фейсбук Десподов пишеше: "Днес на контрола в Австрия ЦСКА имаше повече фенове, отколкото "Лудогорец", когато стана шампион. Някои неща не се купуват с пари, само ЦСКА!"

Не се купуват ли? След като "Каляри" не броеше за жив Десподов и се чудеше на кого да го даде, в последния ден на трансферния прозорец намери! Името на новия отбор е... "Лудогорец". Новината за сделката възбуди истинско торнадо от отрицателни емоции от фенове на ЦСКА срещу Десподов. Клетви и обиди без цензура летяха във фейсбук. Припомняха думи на национала как би играл в България единствено на "Армията". И, разбира се, една от най-коментираните снимки е тази с Антон Недялков. Двамата израснаха заедно в академията на "Литекс", за да станат лидери на ЦСКА. А след хубави трансфери в чужбина - "Каляри" и "Далас", акостираха в Разград.

И сега, при третият идентичен случай, явно се доказва, че целта е студената война между Разград и „Армията“ да не спира. Миналото лято по подобен начин "зелените" взеха от ЦСКА и Жоржиньо. Като цяло "Лудогорец" много обича да привлича кадри на ЦСКА. Други примери сред футболистите са Мишел Платини, Абел Анисе, Лукас Саша и Станислав Манолев. А при треньорите и директори - Спас Джевизов, Радослав Здравков, Методи Томанов и Галин Иванов.

В обратната посока има само три примера - Иван Стоянов и Емил Гъргоров. Двамата първо бяха в ЦСКА, а отидоха в "Лудогорец", когато отборът бе още във втора лига. И когато станаха ненужни и изгонени от Разград, на "Армията" си ги върнаха за кратко. Както и Неманя Милисавлевич. Впрочем, историята с Десподов има и друг прочит – 4 дни в медии и социални мрежи се говори изключително за ЦСКА в групите на Лига Европа. Все едно това е единственият ни участник и видимо това не се е харесало на някого.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ