Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Сиренето предпазва от сърдечносъдови заболявания ​ Парче сирене на ден държи кардиолога далеч от мен

Прясно козе сирене

Известно е, че „една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“. Съдейки по резултатите от китайско изследване, можем да перефразираме популярната поговорка така: „Парче сирене на ден държи кардиолога далеч от мен“, пише в. „Дейли експрес“.
Авторите на проучването от университета на Суджоу са установили, че похапването на сирене намалява риска от сърдечносъдови заболявания с 14 процента. В тестове с доброволци китайските специалисти са отбелязали най-отчетливо понижение на риска сред изследвани лица, които консумирали около 40 грама от млечния продукт дневно.

Всички сирена са богати на витамини, минерали и протеини, които осигуряват защита срещу сърдечносъдови болести. И въпреки че изобилстват от мазнини, по-малка част от тях се усвоява от тялото благодарение на повишеното съдържание на калций.

Авторите на настоящото изследване, публикувано в сп. „European Journal of Nutrition“, припомнят, че според предишни проучвания сиренето повишава нивата на т.нар. „добър“ холестерол и намалява тези на „лошия“, и освен това съдържа киселина, която предпазва от запушване на артериите.

Диетолозите напомнят, че въпреки наличието на полезни вещества в продукта, той не се препоръчва за хора с наднормено тегло или с високо кръвно налягане заради повишеното съдържание на сол. Като алтернатива експертите предлагат нискомаслените прясно и кисело мляко.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.