Сириза: Вземете пример от българския евродепутат Ангел Джамбазки

"Такива евродепутатите трябва да представляват Гърция в ЕС", заяви по време на политическо събитие на СИРИЗА, Йоргос Вайсменос - член на Префектурния комитет на СИРИЗА в Южна Атина.

Българският евродепутат беше посочен за пример по време на политическо събитие, проведено на 4 април 2019 година в Атина.

"Гърция се нуждае от силна националистическа партия, която да защитава интересите на страната в Европейския парламент. Трябва да вземем примери от политици като българския евродепутат Ангел Джамбазки и неговата работа по Европейското споразумение за международен автомобилен транспорт. От това има нужда Гърция - силни и ясни позиции и безмилостно отношение по важни въпроси ”, каза още Йоргос Вайсменос.

Във връзка с изказванията си Вайсменос даде за пример, българския евродепутат и заместник-председател на патриотичната партия ВМРО, която е водеща сила сред националистическите партии в България, пишат гръцките медии.

На събитието присъстваха евродепутати от СИРИЗА, Костас Арванитис, Янис Музалас и Димитрис Плубидис, които говориха за необходимостта от създаване на Европейска Фондация за Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България