Системен тормоз над дете в училище в Самоков

Пореден случай на системен тормоз над дете в училище стана известен днес – третокласникът Виктор редовно е пребиван от съученици, сигнализира семейството му. След последния сблъсък детето е със счупено ребро. Инцидентът е станал преди близо месец, в едно от най-добрите училища в Самоков, информира БТВ.

На 14 февруари, преди часа по английски Виктор е бил съборен на земята от двама свои съученици. След това момчетата започнали да го удрят и ритат, разказват близките му. Твърдят, че не са казали нищо толкова време, защото чакали състоянието на момчето да се подобри.

През последната година Виктор всеки ден се оплаквал от побой в училище. Никой обаче не взел никакви мерки, твърдят близките му. Побойниците са известни, учителката знаела, но не правела нищо. В училището предпочели да замълчат за случая.

В общината научиха за случая от медията. Пред тях все пак директорът дал обяснение. „Предполага, че е за нещо, което се е случило по-отдавна, защото той лично не е информиран нито от класен ръководител, нито от родителите”, каза кметът Владимир Георгиев.

Той обещал да направи проверка и да прати психолози в училището. Семейството пък се закани да подаде жалби до всички институции.

Директорът не е уведомил Регионалното управление по образованието, той е разбрал за случая от медийни публикации, съобщиха от МОН пред "Труд".

 

Коментари

Задължително поле