„Сити“ и „Ливърпул“ на шампионски плейоф

Епичната битка между „Манчестър Сити“ и „Ливърпул“ за титлата в Англия може да се реши с шампионски плейоф. За тази уникална възможност информира „БиБиСи“. Два кръга преди края на сезон 2018/19 "гражданите" са лидери с точка пред големия си съперник. С оставащите два мача за тимовете - двубои с „Лестър“ и „Брайтън“ за „Сити“ и „Нюкасъл“ и „Уулвърхемптън“ за „Ливърпул“, титлата би трябвало да се реши до 10 дни. Все пак обаче този сценарий може и да не се разиграе, а да се стигне до един директен мач между двата тима. Срещата би се състояла на неутрален терен и да реши кой ще е шампион.

До този момент никога досега не се е състоял подобен мач, но все пак правилата го позволяват. Какво трябва да се случи, за да се стигне до такава среща? Абсолютно равенство между „Сити“ и „Ливърпул“ на брой точки и голова разлика. Ако след изиграването на срещите от 38-ия кръг тези показатели са едни и същи, титлата ще се реши в плейоф.

За разлика от други първенства, във Висшата лига не съществува правилото за "показатели в директните мачове", при равенство в точковите показатели да се оценяват резултатите в преките двубои между съответните отбори.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят