„Сиянието“ със специална прожекция на „Киномания“

Шедьовърът на Кубрик продължава да бъде смятан за един от най-великите филми в историята

Специална прожекция на хорър шедьовъра на Стенли Кубрик “Сиянието” - това ще бъде един от най-вълнуващите моменти по време на тазгодишното издание на “Киномания 2017”, което ще излее тонове филми в избрани салони в София през ноември.

Класиката ще бъде показана по повод 80 години от рождението на Джак Никълсън, който играе главната роля на психясалия писател Джак Торанс, и е съвместна инициатива на Киномания със сайта Оperationkino.net. Ценителите ще гледат легендарния филм на режисьора Станли Кубрик в неговата по-дълга 143-минутна версия. Датата е 11 ноември, 19:00 часа в кино “Люмиер Лидл”, а прожекцията е част от предварителната програма на кинопанорамата.

“Сиянието” е смятан за един от най-добрите филми на ужасите, включително от режисьори като Мартин Скорсезе. Освен Станли Кубрик, съсценарист на продукцията е Даян Джонсън, а в ролите са Джак Никълсън, Шели Дювал, Скатман Кродърс и Дани Лойд. Това е първото показване на филма на голям екран у нас и за да е празника за феновете пълен, организаторите са подготвили още приятни емоции. Зрителите на прожекцията ще бъдат посрещнати с напитка за добре дошли, а преди и след показването на филма, всеки ще може да си закупи питие от бара, който ще бъде разположен във фоайето на киносалона, специално за събитието. Веднага след прожекцията ще има дискусия на филма, в която ще могат да се включат и всички зрители в залата, а целият разговор ще бъде заснет с камера и ще бъде излъчен във видео подкаста на Operationkino.net – Inglourious Kunts.

От организаторите призовавават публиката на “Сиянието” да бъде бдителна, защото има възможност някой от персонажите във филма да “оживее” и да се разходи сред зрителите или да изскочи от някой ъгъл на киносалона.

Сред другите бисери в програмата са специална прожекция на оригинала “Блейд Рънър” на Ридли Скот, “Формата на водата” на Гийермо дел Торо и “Три билборда извън града” на Мартин Макдона, които спечелиха съответно “Златен лъв” и награда за най-добър сценарий на 74-я фестивал във Венеция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино