Скандал на жп-гарата в Сливен заради блокирал влак

Снимка: Архив

Аварирал влак и липса на информация за отстраняването на повредата предизвика напрежение и скандал сред пътниците на жп-гарата в Сливен на 6 януари вечерта - съобщиха читатели на "Труд".

Близо 20-ина души си купили билети за влака от Бургас за София, който трябва да тръгне от Сливен в 18,19 ч. Тренът така и не пристигнал, а хората нямало от кого да се информират за причините.

"Разбрахме, че проблемът е заради закъсал влак в района на сливенското с.Чинтулово. Потънал в пряспа. Чинтулово е само на 10-ина км от Сливен. Неофициално научихме, че се чакала машина чак от Карнобат, която да го изтегли, за да се освободи движението . Вече висим цял час на гарата в Сливен, но няма кой да каже дали въобще ще можем да пътуваме" - разказаха ядосани граждани. Те многократно се опитвали да се свържат с денонощния телефон на БДЖ 0700 10 200, но никой не отговорил.

Ние също направихме опит да се обадим на този номер, но също без успех.

Хората се оплакаха, че към 19,20 ч. на гарата в Сливен единственият представител на БДЖ била жената, която продавала билети. "Стана огромна разправия. Хората се изпокараха с нея, ама и тя какво може да ни каже, след като е само един обикновен служител" - коментираха още потърпевши. Пътниците продължили да звънят на денонощния телефон на БДЖ, но отново никой не им отговорил. В сградата на гарата в момента е топло, тъй като помещението за чакащите пътници бе ремонтирано неотдавна. Няма обаче място, откъдето човек може да си купи храна или напитка. Тоалетна също няма. "Не е изненада, че има някаква авария. Престъпление е обаче, че няма кой да те информира кога ще бъде отстранена тя, за да може човек да си направи сметката" - казаха още потърпевшите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България