Ските са в рамките на закона

„Цялата дейност на Българската федерация по ски е в рамките на закона“, обяви централата в отговор на медийни нападки, свързани с концесията на ски зоната в Банско.

„Смятаме за абсолютно некоректно и манипулативно ангажирането на името на федерацията в правни и икономически въпроси, които нямат нищо общо с нашата дейност и целят да заблудят общественото мнение“, гласи част от изявлението на федерацията.

От централата подчертават, че организацията на състезания от различни рангове и международни спортни прояви във всички центрове в страната са в съответствие с желанията и възможностите на съответния зимен курорт и политиката на Международната ски федерация (ФИС).

„Всички източници на финансиране на федерацията, в това число и при организация на домакинства на големи спортни прояви, са договорирани в съответствие с изискванията на законодателството и финансиращата страна, без значение дали става дума за държавни органи, общини или други частни икономически субекти или сдружения с идеална цел – твърдят още от ските. - За финансирането от Министерството на младежта и спорта за всички домакинства са изготвяни проекти за финансиране, с които е кандидатствано пред министерството с подробно разписани съдържателни и финансови параметри и съответно са представяни отчети.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт