Скримов изригна с 27 точки в Италия

Тодор Скримов изригна още в първия мач от италианската Суперлига по волейбол. Националът заби 27 точки за „Тоно Калипо Вибо Валентия“ при успеха над „Кастелана Гроте“ с 3:1 (21, 23, -22, 22). Българинът бе обявен и за най-полезен играч в срещата, а с 23 точки се отчете съотборникът му Мохамед Ал Хадади. С този успех тимът от Калабрия спечели първите си 3 точки за новия шампионат.

Същевременно Виктор Йосифов получи за втори път приза за най-добър блокировач на Италия с тима на „Пиаченца“ за изминалия сезон. Преди ден капитанът на националите дебютира за отбора на „Веро Волей“ (Монца), който загуби от гостите от „Калцедония“ (Верона) с 1:3. Асът обаче имаше малшанс да контузи глезена си и да напусне терена само с една отбелязана точка. Другият национал Алекс Грозданов бе резерва.

Цветан Соколов и неговият „Кучине Лубе“ пък тръгнаха с категоричен успех с 3:0 в първенството, след като сразиха при гостуването „Киоене“ (Падуа). Българинът, който пропусна мондиала заради контузия, се отчете с 2 точки.

А женският тим на Холандия успя да детронира световния шампион САЩ на първенството на планетата в Япония. „Лалетата“ се наложиха с 3:2 и днес играят с Китай, олимпийски първенец от „Рио 2016“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт