Скритите таланти на зодиите

Овен

Изпълнител, не съзидател

Карантината е време да се развихрим откъм скрити таланти, но Овенът предпочита да се вихри във вече установените си 7-8 основни и още няколко допълнителни занимания от добрите стари времена на свободен стрес и агресия, вместо да открива нови. За изолацията той има строг план, който се спазва стриктно: тренировки, работа, тренировки, после още работа. За почивка се хвърля да разчисти всичко в дома. Ако говорим специално за изкуства, този знак се изявява по-скоро като изпълнител – музикант, танцьор, актьор, отколкото като съзидател. Това не важи за мартенските Овни.

Телец

Артист в лукса

Няма да е честно, ако наблегнем на очевидното и кажем, че Телецът доста мързелив. Но... Управляван от Венера, този знак има вродена артистичност. Проблемът е, че тя лесно може да се загуби между пластовете скъпи меки материи, бижута, съкровища, възглавнички, картини и елегантни мебели, с които се е обзавел. С други думи, Телецът понякога забравя себе си и духовните си нужди, заровен в лукса и красотата, с които се е обградил. Храната играе голяма роля в живота на всеки Телец, така че творчеството по време на изолацията може да избликне и в кулинарна посока.

Близнаци

Мулти талантлив

За съжаление, Близнаците не се възползват добре от възможностите, които задължителното стоене вкъщи им предлага. Те губят време и енергия да се бунтуват срещу системата или да се обеззаразяват до припадък. Родените под този знак често са надарени с множество таланти, което по същество означава, че... нямат конкретен талант в нищо. Но има и изключения, като художниците Пол Гоген, Егон Шиле, Кристо и Георги Божилов-Слона. Препоръчително всеки Близнак е да се възползва от принудителната изолация и да се обърне към изкуствата, които го влекат, независимо дали има опит в тях.

Рак

Господар на мрака

Като всички Водни знаци, Ракът има емоционална интелигентност и пребогато въображение. При него обаче то е нож с две остриета. Защото хипохондрията и черногледието, към които голяма част от родените под този знак са склонни, може да насочат фантазията към рисуване на тягостни катастрофални картини за бъдещето. Всъщност думите „ведър“ и „Рак“ рядко се използват в едно и също изречение. Когато се впрегне този техен талант в някое от изкуствата, резултатите може да бъдат впечатляващи. Особено ако Ракът успее да се абстрахира от плахостта, че няма нужните познания или умения.

Лъв

Обмислено спонтанен

Лъвът-творец е концептуалист. Не му отива да грабне едни бои и да ги размаже най-внезапно върху вратата на банята. Той трябва да впечатлява! Публичното признание е необходимост, без него животът му губи своя вкус. Затова спонтанните му изблици на изкуство винаги са добре обмислени. Това е плюс, тъй като добавя и интелектуална стойност към произведенията му. Всеки Лъв е надарен в някаква област, дори тя да е моделиерство или аранжиране на цветя. Важното е в сегашната ситуация да успее да намери отдушник за напиращото в емоционалната му душа изкуство. Иначе с близките му е свършено!

Дева

Организатор по призвание

Явният талант на Девата е ясен: това е способността да организира. В изолация тази способност се отразява най-вече на семейството – това е моментът да обърне внимание на домакинството, образованието и възпитанието на децата и партньора. Нещата, които са й убягвали в убийствения работен график, сега трябва да бъдат вкарани в ред. Мнозина от Девите имат неосъществен талант. Тъй като са прагматични хора, вероятно още в детството си са загърбили порива към изкуство, за да усвоят по-практични професии. В такъв случай сега им се удава възможност да дадат израз на вътрешната си страст.

Везни

Забулен в тайна

Скритият талант на Везните обикновено е доста встрани от основните им таланти, а те са по-скоро да консумират, отколкото да създават изкуство. Повече от ясно е, че това не се отнася за всички, родени под знака на Везните. Сред тях има както актьори като Хю Джакман, Мат Даймън, Моника Белучи, така и художници като Караваджо и Ел Греко, или музиканти като Еминем, Джон Ленън, Аврил Лавин. Да не пропуснем композиторите: Лист, Верди, Камий Сен Санс и Шостакович също са Везни. Но не само гениите, а и всеки роден под този знак, има способности в област, за която околните са в неведение.

Скорпион

Да ни скъсява живота

Ужасът от първите дни на изолацията се е изпарил. Скорпионът е намерил себе си. Това означава, че е пребоядисал черчеветата, разчистил е старите си книжа и е си е открил достатъчно занимания за година напред. Моцарт, Менделсон и Фон Вебер са родени под този знак. Но също и Пикасо, Моне и Вермеер. Не може да се поставят под един знаменател Скорпионите, освен в едно – почти всичките са талантливи. Обяснението е в дълбоката им емоционалност, склонността им към философията и мистиката, както и това, че често са психопати, неспособни да общуват извън изкуството нормално и без ексцесии.

Стрелец

Потребител на изкуството

Сега, когато са под възбрана да пътуват, и когато дори надеждата че в близките месеци ще имат тази възможност е нереална, Стрелците са като диви животни в зоопарк. Единственото им спасение е в изкуството. Така че, ако има Стрелци без талант и порив към творчество, да се хващат за снимките, филмите и книгите, което засега остава единственият им начин да напуснат затвора си. Е, освен астралните пътешествия. По правило родените под този знак имат силен афинитет към мистиката. Те са и хора с талант. Талантът да преживяват и откриват чуждите произведения на изкуството.

Козирог

Майстор концептуалист

Всеки Козирог има поне един скрит талант в изкуството. Въпросът е, че този талант е така добре прикрит, че обикновено дори и самият Козирог не знае какъв е. Най-често родените под този знак проявяват способности в областта на музиката, като Елвис или Дейвид Бауи, макар че художниците Матис и Сезан също са били Козирози. Козите обичат утъпканите пътеки. Те харесват идеята и майсторството в изкуството. Много рядко са спонтанни творци и то обикновено е заради влиянието на други планети в звездната им карта. Козирозите, които все пак са хора с творчески професии, са концептуалисти.

Водолей

Властелинът на словото

Водолеите винаги имат какво да кажат на света. Въпросът е дали искат. Набедени са за ексцентрици и прекалено оригинални хора, но те самите не проумяват защо. Истината е следната: този етикет им е бил лепнат от обикновени и скучни астролози, които няма как да разберат, че Водолеят просто прави това, което смята за уместно и правилно. Въпреки че обикновено са силно емоционални, представителите на този знак рядко умеят да втъкат своите чувства в изкуството си. Като средство за изразяване по-добре им пасва интелектуалният разговор. Това е техният не особено скрит талант.

Риби

Създава светове в ума си

Най-артистичният знак в зодиака има множество неподозирани способности. Дори Рибите, които по стечение на обстоятелствата практикуват нетворчески професии, са потенциални творци. Нептун, планетата която управлява този Воден знак, обуславя силната връзка, която имат с музиката. Тяхното инстинктивно и интроспективно усещане за света се чувства силно в творчеството им, независимо дали са избрали художническото платно, перото на писателя или някое от изпълнителските изкуства. Огромното им въображение създава светове, които останалите по-обикновени знаци намират за пленителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп