Скъпият билет в София – незаконен (ОБЗОР)

Административният съд в София отмени наредбата за поскъпване на билета за градския транспорт в столицата като незаконосъобразна, съобщиха от институцията. Взетото вчера решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. До произнасянето му наредбата ще продължи да действа и билетът ще остане на завишената си цена.

Превозният документ поскъпна драстично от 1 юни миналата година – от 1 лев стана 1,60 лв., което предизвика протестни акции от страна на някои столичани. Делото срещу това повишаване бе образувано по жалби на граждани и сдружението „Център за законодателни оценки и законодателни инициативи“, които атакуваха наредбата в цялост или отделни разпоредби от нея. Решението на магистратите по делото бе взето от тричленен състав.

Столичният общински съвет ще обжалва решението на Административния съд в София, коментира общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. „Надяваме се, че ще успеем да защитим нашето решение, защото сме убедени, че е правилно, а и юристите твърдят, че мотивите на съда са по формални причини“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Нооо, направо си е евтин:) Знаете ли вие колко струват тези нови-стари трамваи? кака сандакова ше ви обясни, както на нея са й обяснили мафиотите..Да се направят по 2.12 ст Транспорта-градския-раздрънкания вече е лукс в България..Какво падение за последните 26 г

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.