Слаб интерес към дербито

Слаб интерес към дербито между „Левски“ и ЦСКА. Часове преди срещата, която е в събота от 14 ч на националния стадион „Васил Левски“, бяха продадени едва 1500 билета за секторите „А“ и „В“. Интернет платформата, чрез която могат да се купуват билети, показа, че „сините“ са по-активни и вече са си осигурили около 1000 билета за трибуната под козирката. За сметка на това „червените“ са взели двойно по-малко пропуски - около 500 за сектор „В“. Трибуните зад двете врати се очаква да бъдат пълни за сблъсъка. Няма да е изненада обаче феновете да се активизират в купуването на билети в деня на мача.

На последното дерби, играно на 15 октомври 2016 г., присъстваха 21 000 привърженици. По всичко изглежда, че тази бройка едва ли ще бъде подобрена в събота.

Едно обаче е сигурно - Никола Попов, ще ръководи дербито. От началото на сезона той е свирил най-много мачове в Първа професионална лига - 16 двубоя. В тях Попов е вдигнал 78 жълти картона (4,8 средно на мач) и 5 червени (0,3 средно на мач). Рефер номер 1 за 2016 г. е свирил и само 1 дузпа - за „Локомотив“ (Пд) срещу „Левски“ (2:2). Това е и единствената среща, която е свирил реферът на „сините“. За сметка на това е ръководил 3 мача на ЦСКА - срещу „Славия“ (2:0), „Локомотив“ (ГО) (2:0) и „Лудогорец“ (1:2).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ