„Славей” от Монтана спечели златна гривна и конкурса „Златен ключ 2017” с песен на Селин Дион

Ангелогласеният „славей” от Монтана Клавдия Китанова спечели 14-ия международен франкофонски фестивал „Златен ключ 2017” и си тръгна с уникална златна гривна от Градския дом на културата „Борис Христов” в Пловдив, след като спечели журито с емоционално изпълнение на песен на Селин Дион в акомпанимент на китара на Антон Яначков.

Заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков връчи за пета поредна година авторската изработка на майстора бижутер на победителката в най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони, като 27-годишната певица от Монтана успя да победи във финалния тур шестте си български конкурентки и да спечели най-много овации на публиката по време на гала-концерта в третия ден на фестивала.

Савина Стоянова от Пловдив изпя песен на Зас, съгражданката й Христина Неделева изпълни хит на Женифер, а третата представителка на града домакин Михаела Жилкова  -  песен на Селин Дион. Българката с френско име Камий Ренге избра песен на Захо, Симона Рускова от Търговище заложи на евъргрийн на Лара Фабиан, а Ивана Муцкова изпълни   песен на Жак Брен. Извън конкурсната програма публиката видя и изпълнение на младата и талантлива пловдивска надежда Василена Караманлиева.

Докато компетентното международно жури заседаваше, във втората част на концерта се изявиха носителите на голямата награда от предходните издания, сред които Нели Солакова, Любомира Бекирова, тенорът Евгений Лисенко, както и миналогодишната лауреатка Марина Спасова. Към тях се присъединиха и международните гости - талантливи изпълнители, носители на първи награди от аналогичен конкурси, проведени в Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

За първи път, Алианс Франсез България даде две награди извън регламента - първата на Олга Василенко от Украйна за най-дългогодишен участник, а втората на Василена Караманлиева – за млада надежда. Наградата на публиката - сребърна монета „Българска роза“, спечели Ивана Муцкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят