Слави без офшорки (обзор)

На 1 август 2019 г. е вписан като собственик на 99% от “Седем-осми”

Схемата беше проверявана в НС

През април 2019 г., по-малко от три месеца преди Слави Трифонов да обяви официално, че влиза в политиката, основната му компания “Седем-осми” се е освободила от офшорно участие, показа проверка на “Труд” в Търговския регистър.

Като председател на “Няма такава държава” Трифонов ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Вчера “Труд” провери в аванс имотното му състояние, което се оказа значително , а днес показваме какви са данните за неговите фирми.

Според актуалния устав на “Седем-осми” АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият - 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки “Seven Eight”, регистрирана в ЕС и “Ку-Ку”, регистрирана в българското Патентно ведомство.

Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов. Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делауеър “Фулмър ентъртейнмънт” ООД има към “Седем-осми” АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между “Фулмър ентъртейнмънт” ООД и “Фулмър трейд линкс” ЛЛС, също регистрирано в Делауеър.

Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от “Атака” в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности. “Данъчните проверки са нещо нормално за всяка фирма, случват ми се често и аз не се притеснявам от тях”, написа тогава в отворено писмо шоуменът, без да коментира по същество.

С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г., съгласно разпоредбите на Закона за мерките срещу изпиране на пари, за официален действителен собственик на 99% от “Седем-осми” АД е обявен Станислав Тодоров Трифонов.

 

Справка в “Дакси”:

Има 3 фирми, управлява 5

Бил е в сдружение със замряла роля

Участие в управлението на 7 фирми и едно сдружение и собственост в 4 дружества показва справка за цялата досегашна търговска дейност на Станислав Тодоров Трифонов в регистъра “Дакси”.

В “Килт” АД, отделена преди 9 години от “Седем-осми”, той не заема длъжност от края на 2011 г., а в “Портос С 2016” - от юли 2016 г.

Петте фирми, в чиито бордове продължава да е Трифонов, са “Седем-осми”, “Призма интерактив”, “Сет 666”, “Алт плеър” и “Ермитаж есте”.

Заедно със сценариста Тошко Йорданов и Евгени Димитров-Маестрото той е в управата на сдружение “Мила родино” с председател Боряна Живкова Бонева. Преди десетилетие организацията имаше проект за паметник на хан Аспарух в София, но идеята замря заради раздялата на Слави с Росен Петров.

Трифонов е 99% собственик на “Седем-осми” (виж големия текст) и 100% собственик на “Сет 666” и “Ермитаж есте”, които са ЕООД. В “Брейн къмпани” ООД е имал собственост до април 2015 г., после дружеството остава изцяло в ръцете на Любен Дилов-син.

Коментари

Задължително поле