Слави Трифонов влиза имотен в политиката (обзор)

Снимка: НТД

Като лидер на партия ще подава декларации в КПКОНПИ

Продал на Филип Киркоров

Слави Трифонов влиза в политиката като собственик на доста имоти, показа проверка на “Труд”. Като председател на политическа партия той ще влезе в Регистъра на лицата, заемащи висши публични длъжности и ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Справка за лидера на “Няма такава държава” в Имотния регистър показа, че Станислав Тодоров Трифонов има сделки на територията на пет служби по вписванията - София, Пловдив, Варна, Плевен и Пещера.

В столицата през декември 2013 г. купува парцел от 1199 кв. м, еднофамилна жилищна сграда с площ 296 кв. м, еднофамилна сграда с изгребана яма, басейни и ограда с РЗП 1256 кв. м в местност Киноцентър III част - разширение. През август 2014 г. тези имоти са апортирани във фирмата му “Ермитаж есте”. През 2009 г. е дарил на Магдалена Ангелова, с която преди време имаше връзка, апартамент от 189.67 кв. м с мазе и гараж в Драгалевци. През 2006 г. е купил апартамент от 100.79 кв. м в квартал “Гоце Делчев”, който е продал година по-късно на “Арис мениджмънт”. През 2004 г. е купил от 8 собственици парцел широколистна гора от 2446 кв. м. в местност Къси дол.

В Плевен през юни тази година Трифонов с майка му и сестра му са продали таван с право на надстрояване на собственици на имот в същата сграда. През юли 2012 той е купил апартамент от 102.97 кв. в града. През септември 2006 г. е купил имоти в село Тодорово.

Във Варна през ноември 2009 г. Трифонов е купил имот в Св. св. Константин и Елена, който е продал през декември 2012 г. на Филип Киркоров.

В Пловдив април 2008 г. е заличена възбрана от частен съдебен изпълнител с кредитор Трифонов и длъжници Александър Стоилов и Папарак медия Александър Стоилов ЕТ върху една осма част от апартамент, а през декември 2010 г. е заличена друга възбрана от ЧСИ върху същия имот. В Пещера през февруари 2009 г. е наложена възбрана върху имот в село Козарско на същия длъжник. Всички тези операции вероятно са част от делото на Слави срещу пловдивския в. “Папарак”.

 

В луксозния комплекс

Парцели в „Делта хил” са в негова фирма

Купени са от “Седем-осми”, апортирани в “Портос С 2016”

Основната фирма на Слави Трифонов “Седем-осми” има няколко вписани имотни сделки. В София през 2007 г. дружеството е продало апартамент от 260 кв. м на бул. “България”, купен година по-рано. През 2007 г. фирмата е купила апартамент от 358 кв. м с три паркоместа и дворно място в кв. “Борово”.

През 2014 г. “Делта хил” продава на “Седем-осми” няколко парцела до пернишкото село Кладница. През 2016 г. имотите от луксозния комплекс са апортирани в друга фирма на Трифонов - “Портос С 2016”.

Коментари

Задължително поле